Αδίστακτη η ΑΗΚ. Έκοψε το ρεύμα στην πλατεία του χωριού Αγία Άννα

images

Δεν διστάζει η ΑΗΚ να διακόψει την παροχή ηλεκτρισμού όχι μόνο σε οικίες και ιδιώτες αλλά και σε ολόκληρες κοινότητες.

Μετά την κοινότητα Φασούλας στην Πάφο, σειρά πήρε το χωριό Αγία Άννα στη Λάρνακα.

9.155 ευρώ οφείλει στην Αρχή Ηλεκτρισμού το Κοινοτικό Συμβούλιο του πετρόκτιστου χωριού Αγία Άννα, η κεντρική πλατεία του οποίου βυθίστηκε στο σκοτάδι, μετά την διακοπή της παροχής ρεύματος.

Η κοινότητα οφείλει στην ΑΗΚ, χρήματα για τον οδικό φωτισμό και δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της, ενώ όπως προειδοποίησε η Αρχή, αυτό είναι το πρώτο μέτρο που εφαρμόζει εναντίον της, καθώς θα προχωρήσει στη συνέχεια και με διακοπή στην ηλεκτροδότηση στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου και τον οδικό φωτισμό της κοινότητας.

Αν και συνήθως η κοινότητα πληρώνει 300 με 350 ευρώ τη διμηνία για τον οδικό φωτισμό, τον πληροφόρησαν λίγες ημέρες αργότερα, ότι θα έπρεπε να καταβάλλουν 9.155 ευρώ, ένα ποσόν το οποίο αδυνατούν να καταβάλλουν.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού υποστηρίζει ότι το λάθος για την μη έγκαιρη αποπληρωμή του λογαριασμού, οφείλεται στην ΑΗΚ, και εισηγείται να πληρώσει το μισό από το οφειλόμενο ποσόν.

Η πρόταση του Συμβουλίου προς την ΑΗΚ, να καταβάλλουν τα οφειλόμενα με δόσεις των 200-250 ευρώ το δίμηνο απορρίφθηκε και έτσι ακολούθησε η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.