Αγωγή λιβέλου από τον Σωτήρη Κολέττα σε Δήμαρχο Πάφου

Σε ανακοίνωση του ο Διευθυντή; Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Σωτήρης Κολέττας, κατέθεσε αγωγή λίβελου προς τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Κολεττας, “επιθυμώ να αναφερθώ σε όσα ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος έχει πει στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ σήμερα 3 Νοεμβρίου 2017, σε συνομιλία του με τη δημοσιογράφο κ. Ελένη Βρετού και να ανακοινώσω και να δηλώσω κατηγορηματικά προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου ότι:

(α) Οι κατηγορίες του κ. Φαίδωνος εναντίον μου έχουν διερευνηθεί σε βάθος και με πρωτοφανή αυστηρότητα από το Τμήμα Φορολογίας και από την Αστυνομία, χωρίς να προκύψει το παραμικρό μεμπτό εναντίον μου.

(β) Οι κατηγορίες που αφορούν πειθαρχικά παραπτώματα εκδικάστηκαν από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας και αθωώθηκα πανηγυρικά.

(γ) Σε ό,τι αφορά στις δημόσιες συγκοινωνίες, τις συμβάσεις και το σύστημα που υιοθετήθηκε για να αναπτυχθούν οι δημόσιες επιβατικές μεταφορές, ήταν μέρος του προγράμματος διακυβέρνησης της τότε Κυβέρνησης, το οποίο υλοποιήθηκε με απόφαση του τότε Υπουργικού Συμβουλίου.

(δ) Οι αναφορές στο πρόσωπό μου του κ. Φαίδωνος περί παρεμβάσεων στις συμβάσεις των δημόσιων μεταφορών, περί κερδοσκοπίας, υπερπληρωμών και υπέρογκων ποσών που διατέθηκαν για το σύστημα είναι ανυπόστατες, ατεκμηρίωτες, παραπλανητικές και πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα.

Κατόπιν των πιο πάνω, έχω ήδη δώσει οδηγίες στον νομικό μου σύμβουλο για λήψη δικαστικών μέτρων για λίβελλο, δυσφήμιση και συκοφαντία, τόσο εναντίον του κ. Φαίδωνος όσο και εναντίον όσων από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας αναμεταδίδουν τον λίβελο”.