Αγωγή λιβέλλου από τη Ειρήνη Χαραλαμπίδου στον Ζαχαρία Ζαχαρίου

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι κατέθεσε αγωγή λιβέλλου εναντίων του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Ζαχαρία Ζαχαρίου.

Όπως εξηγεί η ίδια σε ανακοίνωση της “έχω δώσει οδηγίες στους δικηγόρους μου όπως κατατεθεί αγωγή λίβελλου εναντίον του κ. Ζαχαρία Ζαχαρίου, βουλευτή του ΔΗΣΥ, και προέδρου της Επιτροπής Θεσμών. Δεν το έκανα ελαφρά την καρδία.

Ως πρώην δημοσιογράφος είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα ελευθερίας του τύπου. Θεωρώ ότι ο καθένας δικαιούται να λέει ότι θέλει, ακόμα και ανοησίες, φτάνει να μην προσπαθεί συνειδητά να προκαλέσει βλάβη σε κάποιον άλλο.

Ως βουλευτής θα προτιμούσα αντιπαραθέσεις μεταξύ μελών του κοινοβουλίου να διεξάγονται στο κοινοβούλιο και σε δημόσια βήματα.

Ο κ. Ζαχαρίου όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Επανειλημμένα έχει κάνει δηλώσεις παρουσιάζοντας ως δεδομένο ότι εγώ πήρα από τον τέως υπαρχηγό της Αστυνομίας απόρρητα έγγραφα και τα διέρρευσα. Οι συκοφαντικοί του ισχυρισμοί γίνονται μάλιστα σε μια περίοδο που διεξάγεται δίκη με αντικείμενο κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος υιοθετεί και προωθεί ως βεβαιότητα. Γίνεται δηλαδή κατήγορος και δικαστής. Οι δηλώσεις του είναι πανομοιότυπες και επαναλαμβανόμενες. Πάνω από όλα όμως είναι ψευδείς και φανερά αποβλέπουν στο να προδικάσουν στην αντίληψη της κοινής γνώμης μια υπόθεση η οποία βρίσκεται μπροστά στο δικαστήριο, προσθέτοντας και εμένα στο κατηγορητήριο και δηλώνοντας κατηγορηματικά την ενοχή μου.

Η προστασία του νόμου από τέτοιου είδους πρακτικές είναι σε τέτοιες περιπτώσεις η μόνη ενδεδειγμένη άμυνα”.