Αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής σήμερα

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των έξι κατηγορουμένων στην υπόθεση για την επένδυση από το Ταμείο συντάξεων των εργαζομένων της CYTA στο έργο Aero Centre στη Δρομολαξιά, αναμένεται να αγορεύσουν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου, για μετριασμό της ποινής.

Το Κακουργιοδικείο αναμένεται να εξετάσει και το αίτημα που υπέβαλε στην προηγούμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 22 Δεκεμβρίου, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής για δήμευση της περιουσίας των Ευστάθιου Κιττή, Ορέστη Βασιλείου, Γρηγόρη Σουρουλλά και της εταιρείας Polleson Holdings Ltd.

Αναμένεται επίσης να αναγνωστεί και η έκθεση που έχει ετοιμαστεί από το Γραφείο Ευημερίας για τον κάθε κατηγορούμενο χωριστά.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχους τους Ευστάθιο Κιττή, τέως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, Χαράλαμπο Τσουρή τέως Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΗΚ και κατά τον ουσιώδη χρόνο μέλος του Δ.Σ. της CYTA, Ορέστη Βασιλείου Διευθυντή της CytaVision και τέως Γενικό Γραμματέα της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, Γρηγόρη Σουρουλλά υπάλληλο του Κτηματολογίου, Βενιζέλο Ζαννέττο στέλεχος του ΑΚΕΛ και την εταιρεία Polleson Holdings Ltd.

Το Κακουργιοδικείο αθώωσε και απάλλαξε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν τον Γιάννη Σουρουλλά, υπάλληλο της CYTA και τον Αντώνη Ιωακείμ επιχειρηματία.

Οι τέσσερις ένοχοι αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Κακουργιοδικείου, μεταφέρθηκαν στις Κεντρικές Φυλακές.