Αγορεύουν οι συνήγοροι υπεράσπισης για τον 5απλό φόνο στην Α. Νάπα

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι στη Λάρνακα, θα αγορεύσουν σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης των Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, 29 ετών, και Αναστάσιου Τσεχιλίδη, 41 ετών, από την Ελλάδα, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα που διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2012.

Συγκεκριμένα κατηγορούνται για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης πέντε προσώπων, μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ, χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομης μεταφοράς εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 14 Νοεμβρίου, αγόρευσε ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως το Κακουργιοδικείο «κλήθηκε να δικάσει ίσως την σοβαρότερη υπόθεση φόνων εκ προμελέτης που έχουν ποτέ διαπραχτεί στη Κυπριακή Δημοκρατία εν καιρώ ειρήνης. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των θυμάτων που καθιστά την παρούσα υπόθεση ως την πιο σοβαρή αλλά και ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε το μακελειό της Αγίας Νάπας», σημείωσε.

Ο κ. Αριστείδης είπε ακόμα ότι η μαρτυρία που προσκομίστηκε δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης και εισηγήθηκε πως «το Δικαστήριο μπορεί με ασφάλεια να καταδικάσει τους κατηγορούμενους σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Η εγκληματική πρόθεση των κατηγορουμένων και το στοιχείο της προμελέτης ενυπάρχει παντού μέσα στις ενέργειες και προπαρασκευαστικές πράξεις των κατηγορουμένων και στην ψυχραιμία που επέδειξε ο 1ος κατηγορούμενος (Δημήτρης Μαμαλικόπουλος) πριν, κατά και μετά τις εκτελέσεις» ανέφερε και πρόσθεσε πως «για το θάνατο των πέντε ατόμων χρησιμοποιήθηκε ένα όπλο και ένας εκτελεστής που προσέγγισε το αυτοκίνητο από την πλευρά του συνοδηγού.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης που δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν κατηγορηθεί με πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.