Αγορεύει σήμερα η κατηγορούσα αρχή για τον 5πλο φόνο στην Αγία Νάπα

Αναμένεται να απαντήσει σήμερα ο δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που θα συνεδριάσει γύρω στη μία το μεσημέρι στη Λάρνακα, στις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων στην υπόθεση του πενταπλού φόνου που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2012 σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας.

Στην προηγούμενη δικάσιμο στις 29 Νοεμβρίου, οι Λύσανδρος Λυσάνδρου, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτριου Μαμαλικόπουλου και Βασίλης Μπίσας δικηγόρος του Αναστάσιου Τσεχιλίδη, ζήτησαν από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο την αθώωση και απαλλαγή των πελατών τους από τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον των Μαμαλικόπουλου και Τσεχιλίδη, οι οποίοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.

Επίσης, κατηγορούνται για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.

Μετά την πολύωρη αγόρευση των δύο συνηγόρων υπεράσπισης ο δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης εξέφρασε την ετοιμότητα του να απαντήσει «προφορικά στα όσα άστοχα και αβάσιμα», όπως είπε, κατέθεσαν οι Λύσανδρος Λυσάνδρου και Βασίλης Μπίσσας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής όρισε την σημερινή ημέρα για να αγορεύσει γραπτώς ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας.