“Αγοράζω ΜΟΝΟ κυπριακά”- εκστρατεία προώθησης Κυπριακών προιόντων

Την εκστρατεία Προώθησης Κυπριακών Γεωργικών Προϊόντων υπό τον τίτλο «Αγοράζω ΜΟΝΟ Κυπριακά» και με σύνθημα «Στηρίζουμε τη Γεωργία μας – Θωρακίζουμε την Οικονομία μας» εγκαινίασε πρόσφατα το Συμβούλιο Γεωπόνων και η Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων

Σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων αναφέρει πως η εκστρατεία θα συνεχιστεί για όσο διάστημα απαιτηθεί, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί και να γίνει αντιληπτό από όλο τον κυπριακό λαό ότι είναι προς το συμφέρον του η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και γενικότερα όλων των κυπριακών προϊόντων.

«Η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας θα επέλθει με την ανάπτυξη όλων των επιμέρους τομέων της οικονομίας και γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να συμβάλουν σ’ αυτή την προσπάθεια, βάζοντας ο καθένας το λιθαράκι του και παραγνωρίζοντας τα όποια τυχόν πρόσκαιρα ατομικά συμφέροντα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι υπολογισμοί που έγιναν για το πρώτο μνημόνιο δεν θα επαληθευθούν και υποχρεωτικά θα έλθει δεύτερο και τρίτο μνημόνιο κ.ο.κ. χωρίς οποιαδήποτε ελπίδα για ανάκαμψη», γράφει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρουν τα ενημερωτικά φυλλάδια της εκστρατείας, τα οποία έχουν ήδη διανεμηθεί, «αγοράζοντας κυπριακά γεωργικά προϊόντα στηρίζουμε, εκτός από τους ίδιους τους γεωργούς και πολλές άλλες χιλιάδες οικογένειες που εμπλέκονται στη γεωργική δραστηριότητα, όπως στη μεταποιητική βιομηχανία (οινοποιεία, χυμοποιεία, γαλακτοκομεία κλπ), στον κατασκευαστικό τομέα, στον τομέα των υπηρεσιών κ.α.».

«Σε τελική ανάλυση», συνεχίζει η ανακοίνωση, «μέρος των χρημάτων που δίνει ένας για αγορά κυπριακών προϊόντων θα επιστρέψει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον ίδιο, ενώ διασφαλίζουμε τη στρατηγική αυτάρκεια της Κύπρου σε τρόφιμα και παράλληλα μειώνουμε την εκροή συναλλάγματος».

Καταλήγοντας η Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων εκφράζει την πεποίθηση ότι αγοράζοντας κυπριακά προϊόντα «τρεφόμαστε με υγιεινά, ασφαλή, με φρέσκα προϊόντα, τα οποία παράγονται χωρίς τη χρησιμοποίηση φυτοφαρμάκων, που είναι απαγορευμένα από την ΕΕ και βρίσκονται στη διάθεση μας μερικές μόνο ώρες από τη συγκομιδή τους».