Αγνοείται 49χρονος στον ποταμό Έβρο από τις πλημμύρες

Μεγάλα είναι ταπροβλήματα στο νομό Έβρου εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων του τελευταίου 24ώρου, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα λόγω απότομης αύξησης της στάθμης του ποταμού Έβρου στο ύψος του Ορμενίου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 49ρονου αστυνομικού, ο οποίος βρισκόταν με τη βάρκα του στις εκβολές του ποταμού Έβρου. Πλημμύρισαν σπίτια σε χωριά, προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

Οικείοι του 49χρονου αστυνομικού ενημέρωσαν το βράδυ της Τετάρτης την αστυνομία αφότου δεν κατάφεραν να έλθουν σε επικοινωνία μαζί του, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν μεγάλο όγκο νερού που «κατέβαζε» το ποτάμι εντείνοντας την ανησυχία τους.

Οι έρευνες αστυνομίας και λιμενικού επικεντρώνονται στο νότιο τμήμα του ποταμού, ενώ μέχρι στιγμής έχει βρεθεί η βάρκα του.

Από τις ισχυρές βροχές των τελευταίων 24 ωρών πλημμύρισαν 30 σπίτια στο χωριό Ελιά και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για απάντληση υδάτων, αλλά και τον απεγκλωβισμό ηλικιωμένης που δεν μπορούσε να βγει έξω από το σπίτι της.

Στο χωριό Αβδέλλα πλημμύρισαν επίσης δύο σπίτια, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων προβλήματα παρατηρούνται και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας όπου -κατά περιπτώσεις- τα νερά έχουν υπερκαλύψει το οδόστρωμα στον άξονα Ελληνοχώρι-Μεταξάδες.

Πρόβλημα δημιουργήθηκε και σε μονάδα εκτροφής περίπου 500 προβάτων στην περιοχή της Καρωτής, όπου παρά τις προσπάθειες μόνο 140 πρόβατα κατάφεραν να απομακρυνθούν με ασφάλεια από τη μονάδα και τα υπόλοιπα παραμένουν εγκλωβισμένα, καθώς η πρόσβαση στο χώρο είναι αδύνατη εξαιτίας της κάλυψης του δρόμου από τα νερά.