ΑΓΓΛΙΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μία μεγάλη φιλική αναμέτρηση στο στάδιο “Wembley” στις 9.30

Aκόμα μία σπουδαία φιλική αναμέτρηση διεξάγεται στα γήπεδα της Ευρώπης με την Αγγλία να υποδέχεται στο Γουέμπλει την Βραζιλία  στις 9.30.

Η Αγγλική Ομοσπονδία γιορτάζει τα 150 χρόνια από την ίδρυση της και το κάνει κόντρα στην πιο πετυχημένη Εθνική ομάδα όλων των εποχών. Ένα παιχνίδι για τα προκριματικά και ένα φιλικό μετράει χωρίς νίκη η Εθνική ομάδα της Αγγλίας, αφού στο προηγούμενο φιλικό παιχνίδι της ηττήθηκε από την Σουηδία με 4-2, ενώ στο εκτός έδρας παιχνίδι για τα προκριματικά με αντίπαλο την Πολωνία έφερε 1-1 και βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Η ομίλου πίσω από το Μαυροβούνιο πραγματοποιώντας μία πολύ μέτρια πορεία.

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν σε αυτό το φιλικό παιχνίδι, δεν είναι διαθέσιμοι οι Ντεφόε και Στάριτζ με τον δεύτερο να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Κάρικ επίσης είναι απόντας για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που δεν κλήθηκε είναι ο Μπάρι.  Τις 100 συμμετοχές με την Εθνική συμπληρώνει σήμερα ο Άσλεϊ Κόουλ.

Στην αγαπημένη τους  Εθνική ομάδα , επιστρέφουν σήμερα ο Ροναλντίνιο, ο Φαμπιάνο και ο Φρεντ.

Η Βραζιλία στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι επικράτησε της Αργεντινής, αλλά σχεδόν κανένας από εκείνους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν τότε δεν θα αγωνιστεί τώρα, αφού σ’ εκείνο το παιχνίδι υπήρχαν πολλές αλλαγές. Με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην αποστολή να αγωνίζονται στην Ευρώπη, η Βραζιλία επιδιώκει μία καλή εμφάνιση θέλοντας να δείξει ότι στο Μουντιάλ που θα διοργανώσει θα είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Οι Νέιμαρ, Ντάνι Άλβες, Ρμαίρες, Μόουρα, Όσκαρ, Ροναλντίνιο συμμετέχουν κανονικά, ενώ εκτός έμεινε ο Κακά. Σημαντική απουσία θα είναι αυτή του Νταβίντ Λουίζ της Τσέλσι με τον Μιράντα να παίρνει τη θέση του.

Στατιστικά: Μόνο τρεις φορές από τα 23 συνολικά που έχει παίξει κόντρα στην Βραζιλία έχει καταφέρει να κερδίσει η Αγγλία. Η Βραζιλία κέρδισε μόνο 2 από τα 10 παιχνίδια της  στο Γουέμπλει. Στα τελευταία της 18 παιχνίδια η Βραζιλία έχει απολογισμό 15-1-2