Αγγελίδης: Ουδέν νεότερο από τις έρευνες σε Μιτσερό και Ξυλιάτο

Σε δηλώσεις του στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας  Αγγελίδης είπε ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε νεώτερο από το μέτωπο των ερευνών στη λίμνη “Μεμί” στο Ξυλιάτο και στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό, σε σχέση με τις υποθέσεις δολοφονιών που  ομολόγησε ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς.

Ο Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι “από την πληροφόρηση που έχω πάρει, οι έρευνες θα συνεχιστούν και αύριο, και βεβαίως η κατάσταση παρακολουθείται,  λαμβάνοντας πάντα υπόψη το βαθμό επικινδυνότητας που υπάρχει, τις διάφορες δυσκολίες και σίγουρα τα θέματα ασφάλειας”.

Εάν υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη από τις έρευνες, που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, όπως ανέφερε, θα γίνει σχετική ενημέρωση.

Είπε πως τίθενται  ερωτήματα και από ΜΜΕ , αλλά και από την κοινή γνώμη, αλλά απαντώνται αυτά που μπορούν να απαντηθούν, ώστε να μην προκληθεί ζημιά στην ίδια την υπόθεση αλλά και να μην υπάρχει παραπληροφόρηση.

Οι σημερινές έρευνες στις δύο λίμνες διεξήχθησαν με τη χρήση της υπερσύγχρονης ρομποτικής κάμερας με καταδύσεις.

Στην Κόκκινη Λίμνη σηματοδοτήθηκαν δύο σημεία με την χρήση ρομποτικής κάμερας αλλά δεν έγιναν ενέργειες ανάσυρσης λόγω της μηδενική ορατότητας,

Οι αρμόδιοι προετοίμασαν τους χώρους για το Σάββατο που θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα Sonar.

Στη λίμνη Μεμί έγιναν έρευνες με τη χρήση της κάμερας αλλά και από δύτες με την χρήση σκάφανδρου.