Αγανακτισμένοι: “Xριστόφια..δεν ξεχνάμε το Μαρι”

Εκδήλωση έξω απο το Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποίησαν χθες αγανακτισμένοι πολίτες με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας της Κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια.

Το θέμα που δέσποζε στις συζητήσεις: Η φονική έκρηξη στο Μαρί, τα θύματα που ζητούν ακόμα δικαίωση. “Χριστόφια φεύγεις με το κεφάλι ψηλα..αλλά φεύγεις γυμνός-13 Ζητούν δικαίωση” γράφει πλακάτ που κρατούσαν οι αγανακτισμένοι.

Οι πλειοψηφία των παρευρισκομένων σήκωσαν πανό με κύριο σύνθημα “Δεν ξεχνάμε το Μαρί” καθώς και με τα ονόματα των 13 θυμάτων της τραγικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011.

Κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων και άφησαν στο τέλος άσπρα μπαλόνια στον ουρανό, ως ένδειξη ίσως απελευθέρωσης απο την πολιτική “ηγεμονία” Χριστόφια.

Εκ μέρους των διοργανωτών, η Μαρία Ηρακλέους δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι βρίσκονται στον χώρο έξω από το Προεδρικό με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας της Κυβέρνησης Χριστόφια. “Είμαστε εδώ για να τους θυμίσουμε με την παρουσία μας ότι δεν ξεχνάμε, και πως τώρα που φεύγει ο απερχόμενος Πρόεδρος δεν τον καλύπτει η ασυλία του”, και πως 20 σχεδόν μήνες μετά τη φονική έκρηξη, “είμαστε εδώ και περιμένουμε”.

“Το Μαρί είναι όλεθρος, είναι καταστροφή, έχει φέρει δεινά στον τόπο μας. Αυτή η Κυβέρνηση πήρε κράτος και παρέδωσε συσσίτια, ορφανά, χείρες, ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε. Να συνεχίσουμε να θυμούμαστε το Μαρί, να το έχουμε σαν παράδειγμα, είναι κάτι που σημάδεψε τη ζωή μας” δήλωσε η κα. Κάτια Κλεάνθους.