Αβέρωφ -Erhurman: Κοινό τους όραμα μία ενωμένη πατρίδα

Αβέρωφ -Erhurman: Κοινό τους όραμα μία ενωμένη πατρίδα

Ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού είχαν σήμερα, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (CTP) κ. Tufan Erhurman και αντιπροσωπεία του τ/κ κόμματος.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

Ήταν μια από τις πιο σημαντικές επαφές που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια με τ/κ κόμμα. Έχουμε αρκετούς δεσμούς με το ρεπουμπλικανικό κόμμα γιατί μας ενώνει το κοινό όραμα να ζήσουμε σε μία ενωμένη πατρίδα.

Σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου με τον πρόεδρο του ρεπουμπλικανικού κόμματος και τους συνεργάτες του επαναλάβαμε την θέληση και την αποφασιστικότητα των δικών μας κομμάτων να στηρίξουμε τους δύο ηγέτες στην προσπάθεια να βρουν τον δρόμο της επανέναρξης του διαλόγου.

Ευχόμαστε και να ανοίξει ο δρόμος και να έχει και αίσιο τέλος.

Θέλουμε μια οντότητα, μια διεθνή προσωπικότητα, μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια.

Για εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό, θα το επαναλάβω, και μια οικονομία, ένα νόμισμα, ένα FIR, μια ΑΟΖ. Αυτό είναι το ισχυρό κράτος που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Ευχαριστώ ακόμα μια φορά τον φίλο Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Tufan Erhurman και τους συνεργάτες του για την φιλοξενία.

Σύντομα θα συνεχίσουμε αυτή την κοινή προσπάθεια στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Στην συνέχεια κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για την αναφορά του κ. Tufan ο οποίος σύμφωνα με τον δημοσιογράφο «έθεσε δύο ζητήματα. Το θέμα της χαλαρής ομοσπονδίας και της πολιτικής ισότητας. Ένα θέμα για το οποίο μίλησε και τις προηγούμενες μέρες. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις για να ξεπεραστεί αυτό το θέμα και να γίνει κατορθωτή και η θέση της τ/κ πλευράς;» ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε:

Η πολιτική ισότητα ήταν αναπόσπαστο μέρος όλων των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ καθώς και των συμφωνιών κορυφής.

Θέλουμε ένα λειτουργικό κράτος για το σύνολο του λαού μας. Για αυτό και η θέση του ΠτΔ στο να έχουμε μια αποκεντρωμένη ομοσπονδία μας βρίσκει σύμφωνους.

Και η θέση του φίλου Tufan στην συζήτηση μας ήταν θετική. Και είναι θετικό το μήνυμα. Είμαστε νομίζω πάνω στην ίδια κατεύθυνση.

Συζητούμε για αποκέντρωση χωρίς αυτό να είναι εις βάρος της μίας οντότητας, της μίας κυριαρχίας, της μίας διεθνούς προσωπικότητας, της μιας ιθαγένειας.

Αλλά επιπρόσθετα, είπα, για μας στον Δημοκρατικό Συναγερμό η ισχυρή ομοσπονδία σημαίνει και μια οικονομία, ένα νόμισμα, μία ΑΟΖ, ένα FIR.

Σε ερώτηση για την συνάντηση των δύο ηγετών την Παρασκευή και το τι να αναμένουμε, ο Πρόεδρος απάντησε ότι:

Στέλνουμε και σήμερα ένα μήνυμα από εδώ μαζί με τον φίλο πρόεδρο του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Αναμένουμε οι ηγέτες να ξαναζωντανέψουν την ελπίδα.

Βλέπω απέναντι μου την φωτογραφία με τις χιλιάδες των τ/κ να είναι στους δρόμους για την επανένωση. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Και οι ε/κ και οι τ/κ. Δεν αλλάξαμε. Προσδοκία Θέλουμε. Ελπίδα θέλουμε. Αυτή ζητούμε από τους δύο ηγέτες μας.