Αβέρωφ: Όποτε έχουμε μια μεγάλη εθνική επιτυχία, θα ακούσουμε τις πουρούδες μερικών

Αβέρωφ: Το χαλούμι ως ΠΟΠ είναι μια μεγάλη νίκη, μια μεγάλη επιτυχία για τον τόπο μας. Να μην έχουν έγνοια ούτε οι αγελαδοτρόφοι, ούτε οι τυροκόμοι ούτε οι ποιμνιοτρόφοι. Είναι αυτούς που θα ωφελήσει πρώτα, γιατί οι τιμές του χαλουμιού, όπως και κάθε προϊόντος στην Ευρώπη που πήρε το χαρακτηρισμό του ΠΟΠ, αυξάνονται κατακόρυφα.

Από την Πάφο από όπου και βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε τα εξής για την κατοχύρωση του χαλουμιού ως ΠΟΠ:

«Η χτεσινή, σημαντική απόφαση των Βρυξελλών για να ανάψει το πράσινο φως της έγκρισης του χαλουμιού ως ΠΟΠ είναι ιστορική μέρα για την Κύπρο. Δημιουργεί τεράστιες προοπτικές και ειλικρινά θέλω να κάνω ένα σχόλιο. Όποτε έχουμε μια μεγάλη εθνική επιτυχία, θα ακούσουμε τις πουρούδες μερικών.

Αντίς να χαιρόμαστε ως λαός, επικρατούν οι λίγοι σε μια προσπάθεια να τορπιλίζουν τις μεγάλες επιτυχίες αυτού του τόπου. Το χαλούμι ως ΠΟΠ είναι μια μεγάλη νίκη, μια μεγάλη επιτυχία για τον τόπο μας. Να μην έχουν έγνοια ούτε οι αγελαδοτρόφοι, ούτε οι τυροκόμοι ούτε οι ποιμνιοτρόφοι. Είναι αυτούς που θα ωφελήσει πρώτα, γιατί οι τιμές του χαλουμιού, όπως και κάθε προϊόντος στην Ευρώπη που πήρε το χαρακτηρισμό του ΠΟΠ, αυξάνονται κατακόρυφα. Όχι μόνο δεν θα έχουν καμιά επίπτωση, κι είναι αυτό το μήνυμα που στέλνω, θα έχουν τεράστια οφέλη.

Κι επιτέλους ως κοινωνία πρέπει να μάθουμε να κοιτάζουμε μπροστά στους εθνικούς στόχους και τις προτεραιότητες. Και να κλείνουμε τ’ αυτιά μας στους λίγους που μονίμως δημιουργούν προβλήματα. Όπως και χτες που ήμουν στη Λευκωσία, ένα έργο σημαντικό για το ιστορικό κέντρο της πόλης. Που θα αλλάξει τη Λευκωσία και το κέντρο της Λευκωσίας θα πάρει ζωή και πνοή.

Η μεταφορά της αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο κέντρο της πόλης. Πάλι κι εκεί οι λίγοι και οι ελάχιστοι, οι φωνακλάδες, οι πουρούδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Προσωπικά και το κόμμα, κωφεύουμε σε αυτές τις φωνές της αντίδρασης και του μηδενισμού και θα τραβήξουμε τον τόπο μπροστά για νέες επιτυχίες».