Αβέρωφ: Το κυπριακό έχει μπει στις προτεραιότητες του διεθνούς παράγοντα

 Όπως όλοι έχουμε παρακολουθήσει, το κυπριακό έχει μπει στις προτεραιότητες του διεθνούς παράγοντα. Εδώ και δεκαετίες δεν θυμάμαι τέτοια κινητικότητα του ευρωπαϊκού αλλά και του διεθνούς παράγοντα για το κυπριακό. Γι’ αυτό και χρειάζεται ενότητα στο εσωτερικό αλλά και προετοιμασία. Θα έρθουν κατά την άποψή μας εξελίξεις στο κυπριακό, μετά και τις εκλογές στην Τ/κ κοινότητα, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Προέδρος  του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου μετά το πέρας του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

«Είχαμε μια πλήρη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τις επαφές που είχε όλο αυτό το διάστημα σε σχέση με το κυπριακό. Όπως όλοι έχουμε παρακολουθήσει, το κυπριακό έχει μπει στις προτεραιότητες του διεθνούς παράγοντα. Εδώ και δεκαετίες δεν θυμάμαι τέτοια κινητικότητα του ευρωπαϊκού αλλά και του διεθνούς παράγοντα για το κυπριακό. Ρωσία, Αμερική, Γερμανία, Γαλλία, μεσογειακές χώρες, ολόκληρη η Ευρώπη. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, της Αυστρίας. Γι’ αυτό και χρειάζεται ενότητα στο εσωτερικό αλλά και προετοιμασία. Θα έρθουν κατά την άποψή μας εξελίξεις στο κυπριακό μετά και τις εκλογές στην Τ/κ κοινότητα».

Σε ερώτηση για τα θέματα της οικονομίας αναφορικά με την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι «μέσα και από μια παγκόσμια πανδημία, έδειξε η κυπριακή οικονομία ότι είχε γερά θεμέλια. Μπορέσαμε να στηρίξουμε το σύνολο των εργαζομένων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να συνεχίζει η κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική του κράτους ως αποτέλεσμα επαναλαμβάνω της σωστής οικονομικής διαχείρισης των τελευταίων χρόνων.

Βεβαίως και θα έχουμε φέτος μια αύξηση του δημοσίου χρέους και ένα δημοσιονομικό έλλειμα, διαχειρίσιμα, και σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες η Κύπρος καταγράφει και εν μέσω αυτής της πανδημίας καλές επιδόσεις έστω κι αν είναι αρνητικά τα πρόσημα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Και ας μην ξεχνάμε ότι είχαμε μια άριστη διαχείριση διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία, αλλά και την ατομική υγεία του κάθε Κύπριου πολίτη».