Αβέρωφ: Συζήτηση για τις νομικές πτυχές που αφορούν την Αμμόχωστο

Αβέρωφ: Σήμερα είχαμε έναν ακόμη προγραμματισμένο κύκλο επαφών με επίκεντρο και πάλι την Αμμόχωστο. Παρόλο που για εμάς το ζήτημα ήταν είναι και παραμένει πρωτίστως πολιτικό, μαζί με τους συνεργάτες μου συναντήθηκα με έγκριτους νομικούς με τους οποίους συζητήσαμε και τις νομικές πτυχές που αφορούν την Αμμόχωστο.

Συνάντηση με νομικούς για το θέμα της Αμμοχώστου είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Τορναρίτη και στελέχη της παράταξης. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Νεοφύτου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είχαμε έναν ακόμη προγραμματισμένο κύκλο επαφών με επίκεντρο και πάλι την Αμμόχωστο. Παρόλο που για εμάς το ζήτημα ήταν είναι και παραμένει πρωτίστως πολιτικό, μαζί με τους συνεργάτες μου συναντήθηκα με έγκριτους νομικούς με τους οποίους συζητήσαμε και τις νομικές πτυχές που αφορούν την Αμμόχωστο.

Την αντιμετώπιση των απειλών της Τουρκίας για παράνομο εποικισμό της περίκλειστης πόλης καθώς και τους τρόπους αποτροπής των ενεργειών αυτών μέσω των ψηφισμάτων για την Αμμόχωστο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Και θέλω να αναφερθώ και πάλι στην υψηλή διπλωματική κινητικότητα που καταγράφεται για το κυπριακό. Τώρα και με τη βούλα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, έρχονται εξελίξεις στο κυπριακό».