Αβέρωφ: Στο Κρανς Μοντανά υπήρξε μια μεγάλη επιτυχία του Νίκου Αναστασιάδη

Δήλωση Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για το κυπριακό

 

Για τα όσα έφερε σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και αν υπήρξε παραπλάνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ως προς τις θέσεις της Τουρκίας στο δείπνο της 6ης Ιουλίου, ρωτήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου από δημοσιογράφους στη Λεμεσό, τονίζοντας τα εξής:

«Θα το πω ακόμη μια φορά. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η Τουρκία και ότι μέχρι σήμερα είχαμε την προκλητικότητά της. Αυτό είναι δεδομένο. Η προσπάθεια η δική μας είναι διαμέσου του διεθνούς παράγοντα να σπάσουμε το αδιέξοδο. Στο Κρανς Μοντανά υπήρξε μια μεγάλη επιτυχία του Νίκου Αναστασιάδη. Το ότι για πρώτη φορά από τα πιο επίσημα χείλη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών τέθηκε ένα σωστό πλαίσιο, το πλαίσιο Γκουτέρες, που μιλούσε για ένα κανονικό κράτος χωρίς ξένους εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα. Αυτό πρέπει να το κρατήσουμε γιατί είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού προβλήματος που τέθηκε από Γενικό Γραμματέα με τέτοιο ξεκάθαρο τρόπο το θέμα της ασφάλειας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου για το αν θα σχολιάσει τα έγγραφα, ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι τα έγγραφα είναι μέρος της ιστορίας, δεν χρειάζονται σχολιασμό, όταν είναι έγγραφα αυθεντικά που κανείς δεν τα αμφισβητεί.