Αβέρωφ: Σημαντική μέρα για την Πάφο μας, για όλη την Πάφο μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς

Αβέρωφ: Σημαντική μέρα για την Πάφο μας, για όλη την Πάφο μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς

Στην τελετή που σηματοδότησε την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς, βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, δηλώντας τα εξής:

«Σημαντική μέρα για την Πάφο μας, για όλη την Πάφο μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς, σιγά-σιγά και παρά τις μεγάλες κρίσεις που πέρασε ο τόπος τα τελευταία εννιά χρόνια συμπληρώνεται το εθνικό οδικό δίκτυο. Ένα δίκτυο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πρώτος σχεδιασμός με τον σύγχρονο τρόπο να αναθέτεται στους μελετητές και στους εργολάβους η ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης ξεκίνησε το 2002 με την όδευση του δρόμου και με τη γνωστή μέθοδο του BOT.

Μετά από 20 χρόνια πάλι η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού όπως ξεκίνησε η όδευση, τώρα με τον Νίκο Αναστασιάδη γίνεται πράξη. Όμως ένα δίδαγμα ακόμα μια φορά, αν ο δρόμος ξεκινούσε το 2002 και ολοκληρωνόταν, θα τέλειωνε με 50-60 εκατομμύρια, τώρα για να τελειώσει ίσως να μην φτάσουν 400 εκατομμύρια.

Ό,τι καθυστερεί στη λήψη απόφασης και στην υλοποίηση κοστίζει, όπως κόστισε και στον τόπο μας οι καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της κρίσης της οικονομικής του 2013. Αλλά πρέπει να βλέπουμε μπροστά, ο τόπος μας έχει τεράστιες προοπτικές όταν παίρνονται οι σωστές αποφάσεις στο σωστό χρόνο».