Αβέρωφ: Σήμερα φυτεύουμε τους σπόρους της αισιοδοξίας για να γεννηθεί η ελπίδα

Αβέρωφ: Σήμερα φυτεύουμε τους σπόρους της αισιοδοξίας για να γεννηθεί η ελπίδα. Γι’ αυτό εξαγγέλλουμε τη μεγάλη πράσινη πρωτοβουλία μας: Ένα εκατομμύριο δέντρα για όλη την Κύπρο.

 

Στην εκδήλωση δεντροφύτευσης της Γυναικείας Οργάνωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΓΟΔΗΣΥ) Λευκωσίας συμμετείχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Στη δεντροφύτευση η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Λατσιών και το Τμήμα Δασών στα πλαίσια του προγράμματος «Φυτεύω για το Κλίμα», παρέστησαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Γεωργίας κ. Κώστας Καδής, ο Δήμαρχος Λατσιών κ. Χρίστος Πιτταράς, Βουλευτές και στελέχη του κόμματος και η Πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ κ. Ουρανία Σχίζα.

Η κ. Άννα Ζίττη, Β’ Επαρχιακή Γραμματέας της ΓΟΔΗΣΥ δήλωσε για την εκδήλωση τα εξής:

«Η ΓΟΔΗΣΥ Λευκωσίας επί τη ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, στα πλαίσια του προγράμματος Φυτεύω για το Κλίμα, προχώρησε σε δεντροφύτευση σε συνεργασία με το Δημαρχείο Λατσιών, ο οποίος Δήμαρχος μας παραχώρησε το χώρο για τη δεντροφύτευση, συμβάλλοντας κι εμείς το λιθαράκι μας να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τον πλανήτη, να αναπνεύσει».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, με το πέρας της δεντροφύτευσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο τόπος και η κοινωνία θέλει όραμα, ελπίδα, αισιοδοξία. Επενδύουμε στο μέλλον και σε αυτά που μας ενώνουν.

Σήμερα κάνουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός μια σημαντική κίνηση. Φυτεύουμε τους σπόρους της αισιοδοξίας για να γεννηθεί η ελπίδα. Γι’ αυτό εξαγγέλλουμε τη μεγάλη πράσινη πρωτοβουλία μας: Ένα εκατομμύριο δέντρα για όλη την Κύπρο.

Στα επόμενα τρία χρόνια ο Δημοκρατικός Συναγερμός, θα διαθέσει ένα εκατομμύριο δέντρα. Αυτή είναι η Πράσινη Συμφωνία του Δημοκρατικού Συναγερμού για την Κύπρο. Για να βγάλει βαθιές ρίζες η ελπίδα για μια καλύτερη και επανενωμένη Κύπρο».

Ο Υπουργός Γεωργίας κ. Κώστας Καδής, σημείωσε τα εξής:

«Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συναγερμού για να παρέχει ένα εκατομμύριο δενδρύλλια μέσα στην επόμενη τριετία. Κάθε προσπάθεια η οποία συμβάλλει στο να πρασινίσουμε τον τόπο μας, στο να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είναι καλοδεχούμενη. Πόσο μάλλον η πιο φιλόδοξη θα έλεγα πρωτοβουλία η οποία έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα στην Κύπρο. Όπως έχουμε στηρίξει ανάλογες πρωτοβουλίες οργανωμένων συνόλων, θα στηρίξουμε και αυτή την προσπάθεια στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, και είμαστε βέβαιοι πως με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το αύριο.

Και θέλω να σημειώσω και κάτι άλλο. Πέραν από τη συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στο πρασίνισμα του τόπου, η δεντροφύτευση συμβάλλει και στο να πιάσουμε τους ευρωπαϊκούς μας στόχους που έχουν τεθεί στα θέματα της κλιματικής αλλαγής. Στο εθνικό σχέδιο για το κλίμα και την ενέργεια που έχουμε υποβάλλει, η δεντροφύτευση αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα επίτευξης των εθνικών μας στόχων. Επομένως και σε αυτόν τον τομέα η πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συναγερμού θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη».