Αβέρωφ: Ο κυπριακός ελληνισμός είναι κομμάτι του ελληνισμού

Αβέρωφ: Ο κυπριακός ελληνισμός είναι κομμάτι του ελληνισμού. Η Κύπρος παραμένει και είναι ανεξάρτητο κράτος που δίνει τη μάχη ενάντια στην τουρκική βουλιμία. Εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες προς την Ελλάδα, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ελληνική κυβέρνηση και όλο τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό, για τη διαχρονική και ανιδιοτελή στήριξη στους αγώνες του κυπριακού ελληνισμού

Κλείνοντας τον κύκλο των επίσημων επαφών του κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε συνάντηση σήμερα με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Χάρη Γεωργιάδη και τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος κ. Αλέξανδρο Σίνκα.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη συνάντηση Κοινή συνισταμένη της συνάντησης του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ήταν η αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας τόσο κατά της Κύπρου όσο και κατά της Ελλάδας, το κυπριακό και η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή αλλά και η διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στους αγώνες του κυπριακού ελληνισμού. Μεταξύ άλλων ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Κυρία Πρόεδρε είναι ιδιαίτερη μας τιμή μαζί με τους συνεργάτες μου που βρισκόμαστε στο εθνικό κέντρο. Είναι και για εμάς προνόμιο να συναντούμε την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την πρώτη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Για εμάς δεν είστε μόνο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά σας νιώθουμε να εκφράζετε ολόκληρο τον ελληνισμό. Ο κυπριακός ελληνισμός είναι κομμάτι του ελληνισμού. Η Κύπρος παραμένει και είναι ανεξάρτητο κράτος που δίνει τη μάχη ενάντια στην τουρκική βουλιμία. Ζούμε ακόμα δυστυχώς τις επιπτώσεις της τουρκικής κατοχής. Μια χώρα ευρωπαϊκή να έχει το 40% υπό τουρκική κατοχή αλλά να παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα και τις προκλητικότατες και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας τόσο παραβιάζοντας την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου όσο και της Ελλάδας. Είναι εδώ που θέλω να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες προς την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση, εσάς προσωπικά και όλο τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό, για τη διαχρονική και ανιδιοτελή στήριξη στους αγώνες του κυπριακού ελληνισμού. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τόνισε ότι είναι γνωστές και μεγάλες οι σχέσεις διαχρονικά μεταξύ των δυο αδελφών λαών και ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις όπως και ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει τη δίκαιη λύση του κυπριακού ζητήματος, που βρίσκεται καίρια στην πολιτική και των δυο χωρών.