Αβέρωφ: Ο ΔΗΣΥ θα στηρίξει την εφαρμογή του ΓεΣΥ που οφείλουμε στους πολίτες

Ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, στα κεντρικά γραφεία της παράταξης.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

Έχουμε αποφασίσει ως Εκτελεστικό Γραφείο, να πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με τους οργανωμένους γιατρούς και νοσηλευτές, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Ξεκινήσαμε σήμερα με τους οργανωμένους γιατρούς της ΠΑΣΥΚΙ. Είχαμε μια πάρα πολύ ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων.

Το σύστημα υγείας στο οποίο ο ασθενής θα έχει την επιλογή του γιατρού της προτίμησης του, είναι η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που οφείλαμε και οφείλουμε στους πολίτες.

Στηρίζουμε αυτή την αρχή. Την ίδια ώρα αναγνωρίζουμε, και έχουμε κοινή άποψη με τους φίλους από τον ιατρικό κόσμο, πως δεν μπορεί να υπάρξει σύστημα υγείας χωρίς τους γιατρούς.

Δεν θα προχωρήσω σε οποιεσδήποτε αναλύσεις. Θα επαναλάβω τη θέση που πιστεύω ακράδαντα και ταπεινά, και το λέω ως ένας άνθρωπος που χειρίστηκα πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις. Ο διάλογος χωρίς δημόσιες ίντριγκες από όλους είναι ο μόνος δρόμος να επιλύσουμε προβλήματα. Για αυτό και ο διάλογος μεταξύ ΟΚΥΠΥ και γιατρών του δημοσίου και νοσηλευτών πρέπει να γίνεται χωρίς δημόσιες αντιπαραθέσεις, όπως και ο διάλογος ο απαραίτητος μεταξύ ΟΑΥ και ιδιωτών γιατρών και νοσηλευτηρίων.

Είμαστε μια χώρα που κουβαλούμε πολλές εμπειρίες και θεωρώ ότι μαθαίνουμε από τα παθήματα του παρελθόντος. Διάλογος, σύνεση και συναίνεση είναι τα συστατικά για να ξεπερνούμε προβλήματα.

Θέλω να διαβεβαιώσω ξανά τον Πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα στηρίξει την εφαρμογή του σχεδίου υγείας που οφείλουμε στους πολίτες. Είμαστε πολύ συνειδητοποιημένοι. Χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές δεν μπορείς να έχεις σύστημα υγείας, όπως δεν μπορείς να έχεις σύστημα παιδείας χωρίς δασκάλους και καθηγητές.