Αβέρωφ: Οι απειλές είναι δεδομένες και πρέπει να προετοιμαστεί και η Κύπρος και η Ελλάδα

Αβέρωφ: Οι απειλές είναι δεδομένες και πρέπει να προετοιμαστεί και η Κύπρος και η Ελλάδα

Χαιρετισμό σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Θέμα της εκδήλωσης ήταν η κλιμάκωση της τουρκική προκλητικότητας έναντι της Ελλάδας αλλά και οι ενδεχόμενες προεκτάσεις για την Κύπρο. Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού παραβρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Χάρης Γεωργιάδης και η Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Συντονίστρια των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής κ. Ξένια Κωνσταντίνου.

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής και Δημοκρατίας Δρ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης. Χαιρετισμό απύθυνε επίσης ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής και Δημοκρατίας Δρ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Νεοφύτου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σημαντική η συζήτηση στο Ινστιτούτο Ερευνών, Πολιτικής και Δημοκρατίας για τα γεωστρατηγικά και τις εξελίξεις με την Τουρκία. Ακούγοντας και τους έγκριτους αναλυτές και ακαδημαϊκούς αλλά και με βάση τη δική μου κρίση, θα ήταν αφέλεια να θεωρήσουμε τις νέες απειλές Ερντογάν ως μια νέα φωτοβολίδα.

Οι απειλές είναι δεδομένες και πρέπει να προετοιμαστεί και η Κύπρος και η Ελλάδα. Αποφάσισε ο Ερντογάν να ταχθεί απέναντι στον ελληνισμό και θα επαναλάβω πως μικρές χώρες όπως η Κύπρος χρειαζόμαστε δυνατούς φίλους και αυτούς τους κερδίζεις με αξιοπιστία».

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης από την πλευρά του δήλωσε τα εξής:

«Βλέπουμε μια απαξίωση της πολιτικής τα τελευταία χρόνια, δοκιμάζεται η δημοκρατία με δημαγωγία, fake news, λαϊκισμό, έτσι ο στόχος του Ινστιτούτου είναι να προάγει τον ορθολογισμό, την επιστημονική τεκμηρίωση και την ανάλυση με βάση δεδομένων για να εντάξουμε την πολιτική σκέψη στην πρακτική και εφαρμοσμένη πολιτική».