Αβέρωφ: Οι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι δεν έχουν το αλάθητο του Πάπα

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του στο Πάρκο Ακρόπολης ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι δεν διαθέτουν το αλάθητο του Πάπα.

Σε σχόλιο του για την κόντρα του Υπουργού Εσωτερικών με τον Γενικό Ελεγκτή, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι η διαχρονική θέση του ΔΗΣΥ, που δεν πρόκειται να αλλάξει, επιτάσσει σεβασμό στους ανεξάρτητους θεσμούς.

«Από την άλλη όμως δεν θεωρούμε ότι η οποιαδήποτε θέση ενός ανεξάρτητου αξιωματούχου είναι ευαγγέλιο» ή ότι από τη στιγμή που κάποιος διορίζεται ως ανεξάρτητος θεσμικός αξιωματούχος, αυτόματα έχει και το αλάθητο του Πάπα, κατέληξε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών της ευρύτερης περιοχής να έχουμε μια ενωμένη Κύπρο, εντός της ΕΕ, που θα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι το Κυπριακό είναι σε μια πολύ σημαντική περίοδο, λόγω και των γεωστρατηγικών εξελίξεων στη γύρω περιοχή, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι και ο διεθνής παράγοντας ενδιαφέρεται για λύση του Κυπριακού.