Αβέρωφ Νεοφύτου: Η βιομηχανία είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας

Η βιομηχανία είναι μια από τις ραχοκοκαλιές μιας οικονομίας και υπάρχουν περιθώρια να προσφέρει πολύ περισσότερα, ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφθηκε τη βιομηχανική περιοχή Αγίου Αθανασίου, στη Λεμεσό.

Τη βιομηχανική περιοχή Αγίου Αθανασίου επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τη Βουλεύτρια κ. Φωτεινή Τσιρίδου και τον Βουλευτή και Αντιπρόεδρο κ. Ευθύμιο Δίπλαρο. Εκ μέρους του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αγίου Αθανασίου, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο για την επίσκεψη του στη βιομηχανική μας δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη βιομηχανική περιοχή βιομηχάνων Αγίου Αθανασίου. Πάντα ενδιαφέρεται για τη βιομηχανία, ήταν ενδιαφέρουσα η επίσκεψη του, μπορέσαμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να του παρουσιάσουμε τις αναπτύξεις της βιομηχανικής περιοχής. Το νηπιαγωγείο μας, το πάρκο μας και τις άλλες αναπτύξεις που θέλουμε να κάνουμε. Τουλάχιστον ξέρουμε ότι τώρα που έχει ενημερωθεί για τη βιομηχανική μας, για τα τελευταία γεγονότα της βιομηχανικής μας, ότι θα δείξει και το ανάλογο ενδιαφέρον. Προβλήματα πάντα υπάρχουν, όπως ανέφερα εμείς ως Σύνδεσμος Βιομηχάνων δεν τοποθετούμαστε πολιτικά αλλά εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο Πρόεδρος πάντα ενδιαφερόταν για τη βιομηχανική και είναι δίπλα μας να μας βοηθήσει να επιλύσουμε τα προβλήματα μας».

Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Η βιομηχανία σε έναν τόπο είναι όπως λένε και οι Γερμανοί, πραγματική οικονομία. Πήγε καλά η βιομηχανία γιατί πήγε και ο τόπος καλά και έχουμε περιθώρια να πάει ακόμα καλύτερα. Να σας πω τη σημασία της βιομηχανίας, πέραν του ότι λειτουργεί και προσφέρει προϊόντα στην τοπική αγορά άρα χρειάζεσαι να ξοδεύεις λιγότερα για να φέρνεις εισαγόμενα, όταν έχεις και μέρος της βιομηχανίας σου που είναι εξαγωγική φέρνεις και ξένο συνάλλαγμα στον τόπο σου. Άρα τη βιομηχανία τη θεωρώ μια από τις ραχοκοκαλιές μίας οικονομίας και έχουμε περιθώρια να προσφέρει πολύ περισσότερα. Έχουμε Κύπριους πολύ πετυχημένους, χρειάζονται κίνητρα για να μπορέσουν να προσφέρουν ακόμα περισσότερο γιατί ο βιομήχανος προσφέρει θέσεις εργασίας, πληρώνει φόρους, παράγει προϊόντα για τις ανάγκες της αγοράς και αρκετοί Κύπριοι βιομήχανοι είναι και εξαγωγείς φέρνοντας στον τόπο μας και ξένο συνάλλαγμα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν άκουσε προβλήματα, ο κ. Νεοφύτου απάντησε τα εξής:

«Βεβαίως και άκουσα προβλήματα και είπα και τις δικές μου προσεγγίσεις. Οι βιομηχανικές περιοχές την ώρα της λειτουργίας τους μιλάμε ότι έχουν πληθυσμό μερικών χιλιάδων, στη συγκεκριμένη περιοχή μερικών δεκάδων, μπορεί να διέρχονται και να εργάζονται σ’ αυτή τη βιομηχανική περιοχή γύρω στις 15 με 20 χιλιάδες την ημέρα. Άρα γιατί να μην υπάρχουν και υποδομές εξυπηρέτησης όλων αυτών των εργαζομένων και των διερχόμενων; Δεύτερον, έχουμε τα προβλήματα της ηχορύπανσης με συγκεκριμένες δραστηριότητες, της ψυχαγωγίας ακόμα και μεταμεσονύκτια. Έχει σύγχρονες χώρες όπου αυτά τα κέντρα διασκέδασης με την ηχορύπανση είναι σε βιομηχανικές περιοχές. Δεν θα ξυπνήσουν τα εργοστάσια και τα μηχανήματα δεν θα ενοχληθούν».