Αβέρωφ: Μέρα με τη μέρα επανακτούμε την ελευθερία μας – Η οικονομία στο σύνολό της έχει ανοίξει

Αβέρωφ: Ένα έργο-αίτημα δεκαετιών ολόκληρης της επαρχίας αλλά ιδιαίτερα της περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς, σήμερα δια της υπογραφής των συμβολαίων μπαίνει μπροστά για να υλοποιηθεί. Πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών

Στην τελετή υπογραφής του συμβολαίου για την κατασκευή του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχους παραβρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Όντως ιστορική μέρα για την Πόλη Χρυσοχούς αλλά και για ολόκληρη την πόλη της Πάφου. Ένα έργο-αίτημα δεκαετιών ολόκληρης της επαρχίας αλλά ιδιαίτερα της περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς, σήμερα δια της υπογραφής των συμβολαίων μπαίνει μπροστά για να υλοποιηθεί. Πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών. Θέλω να συγχαρώ την κυβέρνηση, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον Υπουργό Μεταφορών αλλά και το σύνολο των τοπικών αρχών της Πάφου που ο συνεχής τους αγώνας δικαιώνεται σήμερα».

Σε τοποθέτησή του για τη διαχείριση της πανδημίας, την οικονομία και το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Μέρα με τη μέρα επανακτούμε την ελευθερία μας. Μέρα με τη μέρα κάνουμε βήματα προς την κανονικότητα μας. Η οικονομία στο σύνολό της έχει ανοίξει, όλοι ανεξαίρετα οι τομείς. Ο τουρισμός άρχισε να έρχεται στην Κύπρο. Με τη σωστή συμπεριφορά όλων μας και με τα μέχρι σήμερα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα μπορούμε σταδιακά να βελτιώνουμε τα μέτρα για να νιώθει ο κόσμος ότι επανακτά την ελευθερία του. Ως Κύπριοι πρέπει ν’ αρχίσουμε να νιώθουμε και περήφανοι που παρά τις κάποιες δυσκολίες, τα κάποια λάθη για την αντιμετώπιση μιας πρωτόγνωρης παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η χώρα μας σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι 4η όσον αφορά τους εμβολιασμούς. 300.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη εμβολιαστεί έστω και με την 1η δόση.

Δεύτερον, είμαστε η χώρα με τα λιγότερα lockdowns σε ολόκληρη την Ευρώπη με την οικονομία μας ν’ αντέχει αλλά και με τους λιγότερους αναλογικά θανάτους μαζί με τη Φιλανδία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όμως για εμάς έστω και μια απώλεια συνανθρώπου μας μετρά και στόχος είναι μαζί με τα μέτρα της κυβέρνησης, μέτρα αυτοπροστασίας του καθενός μας, επιδεικνύοντας και την κοινωνική ευθύνη έναντι των συμπολιτών μας, να ξεπεράσουμε αυτή την παγκόσμια επιδημιολογική κρίση με την οικονομία μας να βάζει μπροστά.

Είμαι αισιόδοξος για την οικονομία και θέλω να απαντήσω στα σχόλια κάποιων που ενώ κάποιοι είναι μπροστά δίνοντας μάχες για την υγεία, την κοινωνική συνοχή και τη στήριξη της οικονομίας, πετροβολούν και μηδενίζουν από το πρωί μέχρι νυκτός σε μία προσπάθεια αυτοδικαίωσης, τους αρέσει να προβλέπουν καταστροφές, τους αρέσει να μηδενίζουν τα πάντα αγνοώντας τα πραγματικά γεγονότα. Όσο για την οικονομία γιατί υπήρξαν σήμερα δηλώσεις εκ μέρους του προέδρου του ΔΗΚΟ για τις εκτιμήσεις, θα τις επαναλάβω.

Η Κύπρος θα έχει ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης το 2021 που ενδέχεται να ισοδυναμούν με την πτώση του 2020 και το 2022 θα έχουμε στην Κύπρο μια οικονομική ανάκαμψη και ένα ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης που εδώ και δεκαετίες δεν γνώρισε η Κύπρος.

Ατενίζουμε το αύριο με αισιοδοξία και τις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναγγείλει το Ταμείο Ανάκαμψης. Ένα σχέδιο το οποίο σχεδιάστηκε από την Κύπρο για τις ανάγκες της Κύπρου, για να μετατρέψουμε την Κύπρο σ’ ένα σωστό ψηφιακό μετασχηματισμό, στηριζόμενοι παράλληλα και στην πράσινη οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη. Ένα πρόγραμμα που θα στηρίξει τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί αλλά και θα δημιουργήσει μεγάλες προοπτικές για τη νέα γενιά. Ένα πρόγραμμα για την Κύπρο του αύριο, δισεκατομμυρίων ευρώ, που εύχομαι αυτοί που θέλουν να βάζουν τροχοπέδη σε όλα να μην τουμπάρουν κι αυτό το μεγάλο εθνικό στόχο για την Κύπρο του αύριο».