Αβέρωφ: Θα ανέμενα περισσότερο σεβασμό από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας

Αβέρωφ: Θα ανέμενα περισσότερο σεβασμό από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας

Δήλωση Προέδρου και Υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Στην Πάφο βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες στην αγορά της πόλης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή κ. Πάζαρο και στελέχη. Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους αναφορικά με την πρόσφατη ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε τα εξής:

«Η Κύπρος θύμα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, δεν είχε και δεν έχει άλλη επιλογή παρά να καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Κύπρος αγνόησε και σωστά έπραξε, το οποιοδήποτε οικονομικό κόστος και επέλεξε θέση αρχής παρά να κοιτάζουμε την τσέπη μας και το πρόσκαιρο οικονομικό όφελος.

Γιατί στα θέματα αρχής δεν υπάρχουν εκπτώσεις όποιος κι αν είναι ο εισβολέας. Από εκεί και πέρα όμως θα ανέμενα περισσότερο σεβασμό από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας σε μια χώρα που στάθηκε δίπλα από την Ουκρανία, σε θέματα αρχής, με πολύ ψηλό οικονομικό κόστος.

Να έδειχνε έναν σεβασμό και προς τη χώρα αλλά και το τι έχει ζήσει αυτός ο λαός. Και επιπρόσθετα δεν κάνεις υποδείξεις σε μια χώρα που σε φιλοξενεί να μιλήσεις στο κοινοβούλιό της ούτε και προσταγές εκ καθ’ έδρας. Δεν θα αλλάξουμε τη θέση μας, τη θέση αρχής να καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή και δεν σηκώνει καμιά δικαιολογία, είναι απαράδεχτη. Από την άλλη, μαθήματα από αυτούς που στηρίζουμε δεν χρειαζόμαστε και δεν ανεχόμαστε».