Αβέρωφ: Θέλω να φτιάξουμε μια καλύτερη Κύπρο, που δεν θα αφήσει κανέναν πίσω

Αβέρωφ: Θέλω να φτιάξουμε μια καλύτερη Κύπρο. Μια καλύτερη Κύπρο που δεν θα αφήσει κανέναν πίσω. Να είναι η Κύπρος της ευημερίας και για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους και τις μητέρες και τους γονιούς και τα παιδιά.

Στον Στατό της Πάφου βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου όπου και επισκέφθηκε από κοινού με τον Υπουργό Γεωργίας κ. Κώστα Καδή, γεωργούς σε διάφορες φυτείες προϊόντων που παράγει ο τόπος όπως κεράσια και χρυσόμηλα, αλλά και μονάδες παρασκευής και τυποποίησης προϊόντων. Ο γεωργός κ. Νίκος Ιακώβου δήλωσε τα εξής για την επίσκεψη του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και του κ. Κώστα Καδή:

«Πρώτα απ’ όλα τους ευχαριστώ που ήρθαν στο χωρίο μας, που είναι δύσκολο να αποφασίσει κάποιος με τόσες φασαρίες πάνω του να αφιερώσει δύο, τρεις ώρες για εμάς εδώ στην ύπαιθρο. Είμαστε ένα ορεινό χωριό, λίγοι κάτοικοι, δύσκολες περιοχές, τους ευχαριστούμε που ήρθαν εδώ, νοιώθουμε ευχαριστημένοι και μακάρι να μπορούσαν κατά διαστήματα να μας επισκέπτονται διότι βρίσκουμε τη δύναμη και προχωράμε. Δεν θέλουμε τίποτε, θέλουμε συμπαράσταση. Το ότι ήρθαν εδώ να μας δουν μας ικανοποιεί και τους ευχαριστώ ξανά, το είπα πολλές φορές. Μόνο αυτό».

Ερωτηθείς ο κ. Καδής για την ευκαιρία που είχε να συναντηθεί με παραγωγικές ομάδες αγροτών, δήλωσε τα εξής:

«Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γνωρίσεις τα προβλήματα των αγροτών και να βιώσεις τις συνθήκες που κι αυτοί βιώνουν, είναι να βρεθείς κοντά τους και σήμερα ακριβώς αυτό τον χαρακτήρα είχε η επίσκεψή μας με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Είδαμε από κοντά τους αγρότες του μόχθου, τους αγρότες της γης, συζητήσαμε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είδαμε πως μπορούμε και εμείς να τους στηρίξουμε περισσότερο. Θεωρώ ότι μετά από κάθε τέτοια επίσκεψη φεύγουμε σοφοί και καλύτεροι γνώστες και των προβλημάτων αλλά και των συνθηκών. Πρέπει να σας αναφέρω το εξής χαρακτηριστικό παράδειγμα της σημερινής περιοδείας. Σε ένα παραδοσιακό χώρο παρασκευής χαλουμιού είδαμε στοιχεία από τον τρόπο που παρασκευάζει η γιαγιά το χαλούμι τα οποία θα μας βοηθήσουν πιστεύω στο να τεκμηριώσουμε κάποιες βελτιώσεις στον φάκελο του χαλουμιού που θα διευκολύνουν το έργο όλων των τυροκόμων. Είδαμε χαρακτηριστικά του χαλουμιού που σίγουρα δεν είναι φερτά, είναι της παράδοσης του τρόπου με τον οποίο παρασκευαζόταν ανέκαθεν το χαλούμι σ’ αυτή την περιοχή που θα μας βοηθήσουν να τεκμηριώσουμε καλύτερα γιατί μπορούμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές που θα καταστήσουν και τη ζωή των τυροκόμων πιο εύκολη. Αυτό είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Προσωπικά τέτοιου είδους εξορμήσεις θα τις συνεχίσω, τις κάνουμε ούτως ή άλλως και με όλες τις αγροτικές οργανώσεις και θα τις συνεχίσουμε γιατί πραγματικά είναι πολύ χρήσιμες και μας κάνουν σοφότερους».

Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Είμαι στη φύση με τους ανθρώπους της γης. Πολύ ευτυχισμένος σήμερα που βλέπω και νέους ανθρώπους να ασχολούνται με τη γεωργία. Ευλογία, η καλλιέργεια των κερασιών, των χρυσομηλιών αλλά είδα και νέους ανθρώπους να δραστηριοποιούνται με τη μεταποίηση, παρασκευάζοντας χαλούμια, τον παραδοσιακό τραχανά, το ποιοτικό κυπριακό ελαιόλαδο.

Θέλω να φτιάξουμε μια καλύτερη Κύπρο. Μια καλύτερη Κύπρο που δεν θα αφήσει κανέναν πίσω. Να είναι η Κύπρος της ευημερίας και για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους και τις μητέρες και τους γονιούς και τα παιδιά. Να δημιουργεί ευκαιρίες. Θέλουμε να κάνουμε τον κάθε Κύπριο να νιώθει περήφανος για τον τόπο του παίρνοντας τις ευκαιρίες που το κράτος πρέπει να τους στηρίξει. Πιστεύω στην καλύτερη Κύπρο γι’ αυτό και χρειάζεται να αφήσουμε πίσω πράγματα όπου μας χώρισαν, χρειάζεται μια εθνική συνεννόηση για να βάλουμε τον νέο εθνικό στόχο που είναι το Ταμείο Ανάκαμψης για να δημιουργήσουμε την Κύπρο του αύριο.

Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε συνεργαζόμενοι και είναι αυτό το μήνυμα που στέλνουμε. Χρειάζεται συνεργασία και της κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων. Μπορεί να έχουμε διαφορετικά κόμματα, το μεγαλύτερο και το καλύτερο κόμμα που έχουμε όλοι μας είναι το κόμμα που λέγεται Κύπρος και θα δουλέψουμε για μια καλύτερη Κύπρο για τα παιδιά μας».