Αβέρωφ: Θέλω να επαναλάβω κάτι. Οι τράπεζες δεν είναι ακόμα μία επιχείρηση

Αβέρωφ: Τα προβλήματα είναι εκεί και θα παρουσιάζονται κάθε μέρα, όχι απλά να κάνουμε ανάγνωση αλλά να προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις

Το θέμα που έχει προκύψει στον τραπεζικό τομέα ζητήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νεοφύτου και συγκεκριμένα για την εργατική διαφορά της Ελληνικής Τράπεζας με την ΕΤΥΚ και ότι έχει ήδη εξαγγελθεί μια προειδοποιητική απεργία και φαίνεται ότι απειλείται πλέον η εργατική ειρήνη στον τραπεζικό τομέα, τονίζοντας τα εξής:

«Θα επαναλάβω την άποψη αλλά θα σας πω και κάποιες διακριτικές κινήσεις που κάνω. Σεβόμενος τα εργασιακά θέσμια, σεβόμενος το δικαίωμα του οποιουδήποτε οργανισμού να παίρνει αποφάσεις. Την ίδια ώρα, θέλω να επαναλάβω κάτι. Οι τράπεζες δεν είναι ακόμα μία επιχείρηση και ειδικά οι τράπεζες στην Κύπρο, γιατί κρατήθηκαν κάποιες απ’ αυτές όχι όλες δυστυχώς γιατί έγιναν θυσίες από καταθέτες, από κατόχους αξιογράφων, από μετόχους, από το σύνολο των Κυπρίων φορολογουμένων. Δεν πρέπει να το αγνοούν αυτό.

Όπως ο κάθε οργανισμός έστω και χωρίς τις θυσίες της κοινωνίας έχει κοινωνική ευθύνη, πολύ περισσότερη κοινωνική ευθύνη έχουν οργανισμοί όπως είναι οι τράπεζες που χωρίς τη στήριξη αυτών που έχω προαναφέρει δεν θα μπορούσαν να ήταν σήμερα στην κατάσταση που βρίσκονται.

Αυτό δεν πρέπει να το αγνοούν. Από την άλλη ήδη είμαι σε επικοινωνία τόσο με τον τραπεζικό τομέα, όσο και με τους εργαζόμενους και θα προσπαθήσω ακόμα μια φορά να διαφυλάξουμε την εργατική ειρήνη και να βρεθούν λύσεις για το καλό και του τραπεζικού συστήματος και των εργαζομένων αλλά και της οικονομίας του τόπου. Τα προβλήματα είναι εκεί και θα παρουσιάζονται κάθε μέρα, όχι απλά να κάνουμε ανάγνωση αλλά να προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις».