Αβέρωφ: Η Κύπρος αλλάζει, η Λάρνακα αλλάζει, οι προοπτικές τεράστιες

Αβέρωφ: Έχω κάνει επισκέψεις στη Λευκωσία, στην Πάφο, σήμερα στη Λάρνακα. Η Κύπρος αλλάζει, η Λάρνακα αλλάζει, οι προοπτικές τεράστιες. Είναι καιρός να αφήσουμε τη μιζέρια κατά μέρος και να αποδείξουμε πολίτες και πολιτεία ότι αυτόν τον τόπο θα τον πάρουμε μπροστά. Και διανοίγονται, εξαιρετικές προοπτικές για τη Λάρνακα.

Τη Λάρνακα και τα σημεία όπου βρίσκονται οι δεξαμενές της ΕΚΟ και της Πετρολίνα, επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, συνοδευόμενος από Βουλευτές και αντιπροσωπεία της επαρχιακής γραμματείας του κόμματος. Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης τα εξής:

«Μετά από δεκαετίες προσπαθειών και μετά από την πρώτη απόφαση της κυβέρνησης του Γλαύκου Κληρίδη να μετακινηθούν οι δεξαμενές, η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη το κάνει πραγματικότητα. Έχω κάνει επισκέψεις στη Λευκωσία, στην Πάφο, σήμερα στη Λάρνακα. Η Κύπρος αλλάζει, η Λάρνακα αλλάζει, οι προοπτικές τεράστιες. Είναι καιρός να αφήσουμε τη μιζέρια κατά μέρος και να αποδείξουμε πολίτες και πολιτεία ότι αυτόν τον τόπο θα τον πάρουμε μπροστά. Και διανοίγονται αγαπητέ μου Ντίνο, εξαιρετικές προοπτικές για τη Λάρνακα. Και τ’ ακούς από έναν Παφίτη.

Φαντάζομαι αυτό το παραλιακό μέτωπο από την Ορόκλινη να πάει πέραν του αεροδρομίου. Ε τέτοιο παραλιακό μέτωπο, να με συγχωρέσουν και οι Παφίτες και οι φίλοι Λεμεσιανοί, δεν θα το έχει οποιαδήποτε άλλη παραλιακή πόλη. Οι προοπτικές της Λάρνακας είναι τεράστιες. Παρακολούθησα τις εργασίες για τη μετακίνηση των δεξαμενών, θέλω να συγχαρώ τόσο εσάς όσο και τις υπόλοιπες εταιρείες που πιάσατε δουλειά από την πρώτη μέρα. Θα έρθω όμως σε ένα μήνα γιατί είμαι σίγουρος ότι σε ένα-ενάμιση μήνα, το μέτωπο αυτό θα είναι καθαρό. Ν’ αγναντεύουμε το πέλαγος, την προοπτική και έχει προοπτική ο τόπος μας και νιώθω σίγουρος, βέβαιος, ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι».

Από την πλευρά του ο κ. Ντίνος Λευκαρίτης δήλωσε τα εξής:

«Πρώτα να καλωσορίσω τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και την ομάδα του ολόκληρη, τους Βουλευτές Λάρνακας και όλους τους επισκέπτες μας που ήρθαν σήμερα εδώ. Να συμφωνήσω με τον Πρόεδρο ότι η Λάρνακα έχει κάτι ιδιαίτερο, έχει μια παραλία εξαιρετική την οποία ελπίζω να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας και να δούμε κάποια μέρα αυτήν την παραλία να εξελίσσεται όπως την οραματίζονται και οι πιο παλιοί αλλά και οι πιο νέοι και ελπίζω να φτάσουμε κι εμείς λίγο από αυτό το όραμα. Εμείς είχαμε πρώτοι την πρωτοβουλία, κάναμε τα σχέδια περιοχής, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε σαν αυθεντικοί Σκαλιώτες, αυτή την προσπάθεια για τη μετακίνηση των δεξαμενών. Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε ακολουθήσει όλα τα χρονοδιαγράμματα, από 1-1-2020 είμαστε και λειτουργούμε με μοναδικές εγκαταστάσεις στο Βασιλικό όπως ήταν και η απόφαση της κυβέρνησης και πιστεύω ότι πολύ σύντομα όλο αυτό το παραλιακό μέτωπο θα είναι καθαρό. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι σε δυο μήνες δεν θα υπάρχουν ούτε κατάλοιπα ούτε και δεξαμενές, την ίδια ώρα που κατεδαφίζουμε μεταφέρονται και τα κομμάτια των δεξαμενών οπότε με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να καθαρίσει η παραλία. Επίσης καθαρίζουμε και τις σωληνώσεις που πάνε στη θάλασσα και πολύ σύντομα δεν θα υπάρχει τίποτα. Ούτε αγκυροβόλια υπάρχουν ούτε τίποτα. Να ευχαριστήσω και πάλι για την επίσκεψη και να βεβαιώσω ακόμη μια φορά ότι η Πετρολίνα θ’ ακολουθήσει τα χρονοδιαγράμματα όπως έχουν συμφωνηθεί».

Στα προαναφερόμενα ο Πρόεδρος Νεοφύτου πρόσθεσε τα εξής: «Πέραν του ραντεβού που θα έρθουμε σε ένα ενάμιση μήνα εδώ και δεν θα βλέπουμε δεξαμενές, να κάνουμε κι έναν άλλο ραντεβού. Να κάνουμε τα πρώτα μπάνια τους επόμενους μήνες εδώ, σε αυτήν την περιοχή», με τον κ. Λευκαρίτη να συμφωνεί.