Αβέρωφ: Εμβολιαστείτε, κερδίστε τη ζωή σας πίσω

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου σε γραπτή δήλωσή του καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν και τη κυβέρνηση να δώσει κίνητρα.

Η δήλωση:

Αυτή την ώρα πολίτες, οργανωμένοι φορείς και κυβέρνηση καταβάλλουμε μια τεράστια προσπάθεια να διατηρήσουμε τη χώρα μας ανοικτή και ασφαλή. Για τον τουρισμό, το εμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τις υπηρεσίες. Είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν ούτε τα φυσικά, ούτε τα οικονομικά περιθώρια για πισωγύρισμα. Γι’ αυτό:

Καλούμε την κυβέρνηση να εντείνει τις σημαντικές προσπάθειές της να αναδειχθεί η Κύπρος ως ασφαλής προορισμός στις χώρες – στόχος για τον τουρισμό. Την καλούμε να συνεχίσει να ενισχύει τις υποδομές της δημόσιας υγείας και να υποστηρίζει την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει έως τώρα.

Παράλληλα, θεωρούμε πως πρέπει να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει με συγκεκριμένες πολιτικές τους πολίτες που κάνουν το καθήκον τους, που αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία. Να εξασφαλίσει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι, όχι μόνο δεν θα υποστούν άλλες συνέπειες αλλά θα αποκαταστήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της κανονικότητάς τους, τόσο έξω όσο και μέσα στη χώρα.

Από την άλλη πλευρά, καλώ όσες και όσους δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα να το πράξουν άμεσα. Όλα τα εμβόλια είναι πλήρως διαθέσιμα. Έχουν αποδείξει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους, ακόμη και στη νέα μετάλλαξη που μας απειλεί.

Ας μη ρισκάρουμε την πρόοδο που πετύχαμε, τις θυσίες που κάναμε, ας μη δημιουργήσουμε νέα εμπόδια στην υγεία και την οικονομία του τόπου. Και να μην ξεχνάμε: οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι, οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν.

Εμβολιαστείτε, πάρτε το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό και κερδίστε τη ζωή σας πίσω.