Αβέρωφ: Είναι μονόδρομος και για τα Η.Ε. να βρουν τρόπο να σπάσουν το αδιέξοδο

Αβέρωφ: Είναι μονόδρομος και για τα Η.Ε. να βρουν τρόπο να σπάσουν το αδιέξοδο.

Για το κυπριακό ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και συγκεκριμένα ότι δεν προχωρούν τα Ηνωμένα Έθνη στο διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου και ότι ίσως να βιώνουμε τη χειρότερη φάση στο κυπριακό από πλευρά στασιμότητας, πέραν από τις τουρκικές προκλήσεις, με τον κ. Νεοφύτου να απαντά τα εξής:

«Όντως υπάρχει όχι μόνο στασιμότητα αλλά και ένα πολιτικό περιβάλλον μετά και από τη μη κατάληξη να οριστεί Ειδικός Αντιπρόσωπος. Θα καταγράψετε τη δική μου εκτίμηση: είναι μονόδρομος και για τα Ηνωμένα Έθνη να βρουν τρόπο να σπάσουν το αδιέξοδο. Μπορεί να καθυστερήσει μια εβδομάδα, δύο εβδομάδες, τρεις, τέσσερις, ένα, δύο μήνες, θα βρεθεί ο τρόπος για να ξεκινήσουν επαφές στην προσπάθεια να επαναρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος.

Και ευθύνη των Ηνωμένων Εθνών είναι αλλά και εμείς ως ελληνοκυπριακή κοινότητα να συνεχίζουμε να στέλνουμε όπως στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ξεκάθαρη και απόλυτη θέση ότι είναι πανέτοιμος να επαναρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος χωρίς τις απαράδεκτες προϋποθέσεις της Τουρκίας, στην προσπάθεια να εξεύρουμε λύση του Κυπριακού εντός των συμφωνημένων παραμέτρων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».