Αβέρωφ: Γνώμονας όλων είναι να επιλύει προβλήματα και να θωρακίζει το δημόσιο σχολείο

Αβέρωφ: Καταγράφουμε από τους ανθρώπους που ζουν το δημόσιο σχολείο, τις εισηγήσεις και τις απόψεις τους, γιατί γνώμονας όλων, της πολιτείας στο σύνολο της, είναι να επιλύει τα προβλήματα, να θωρακίζει το δημόσιο σχολείο και να προσφέρει την καλύτερη μόρφωση στα παιδιά μας

Συνάντηση με τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος και τους Βουλευτές κ. Κάρουλλα και κ. Αλαμπρίτη, όπου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στον τόπο μας. Εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ ο κ. Κώστας Χατζησάββας τόνισε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για την επίσκεψη του στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των επισκέψεων ή και των συναντήσεων που έχουμε με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα της πατρίδας μας. Έχουμε συζητήσει αρκετά εκπαιδευτικά και άλλα ζητήματα τα οποία απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο και εκείνο το οποίο τονίσαμε στον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ότι γνώμονας της οργάνωσης μας είναι πάντοτε η συνεχής αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Εκείνο το οποίο τον έχουμε διαβεβαιώσει είναι ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε έτσι ώστε να υπάρχει αυτή η βελτίωση στο δημόσιο σχολείο για το καλό των μαθητών μας και κατ΄ επέκταση της πατρίδας μας.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ να του δώσουμε τους δύο τόμους για την ιστορία της ΟΕΛΜΕΚ και τη δράση της ΟΕΛΜΕΚ επί Αγγλοκρατίας για να γνωρίζουν όλοι και τον ρόλο αλλά και γενικότερα το πως ενεργούσαν οι συνάδελφοι της ΟΕΛΜΕΚ επί καιρό Αγγλοκρατίας τα οποία πρέπει να πούμε οπωσδήποτε στήριζαν το δημόσιο σχολείο από εκείνο τον καιρό».

Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου να συναντηθώ με την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ για να συζητήσουμε κατά κύριο λόγο το μέλλον του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, από την πιο πλούσια μέχρι την πιο φτωχή χωρίς να έχεις αξιόπιστο και αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο.

Για να βγάζεις τους μαθητές που θα πάρουν την πατρίδα σου πιο μπροστά και για να το πετύχεις, χρειάζεται να έχεις αξιοπρεπείς και σωστά μορφωμένους και επιμορφωμένους δασκάλους και καθηγητές και εκπαιδευτικούς. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι μια συνεχής προσπάθεια και η αξιολόγηση του δημόσιου σχολείου αλλά και των εκπαιδευτικών. Είμαστε εδώ σ΄ ένα διάλογο για να καταγράφουμε από τους ανθρώπους που ζουν το δημόσιο σχολείο, τις εισηγήσεις και τις απόψεις τους, γιατί γνώμονας όλων, της πολιτείας στο σύνολο της, είναι να επιλύει τα προβλήματα, να θωρακίζει το δημόσιο σχολείο και να προσφέρει την καλύτερη μόρφωση στα παιδιά μας».