Αβέρωφ για υπόσκαψη υποψηφιότητάς του από τον ΠτΔ: Έχει την ιστορική ευθύνη να ξεκαθαρίσει

Αβέρωφ για υπόσκαψη υποψηφιότητάς του από τον ΠτΔ: Έχει την ιστορική ευθύνη να ξεκαθαρίσει

O πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία, Αβέρωφ Νεοφύτου, απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Καρεκλά στην επομπή του Sigma «Χωρίς Περιστροφές», τοποθετήθηκε για τη «στήριξη» του προέδρου Αναστασιάδη στην υποψηφιότητά του.

Με αφορμή και τη δήλωσή του προεδρου Αναστασιάδη ότι Πρόεδρος θα είναι ένας εκ των τριών  συνεργατών του, ο Αβέρωφ  απάντησε στην ερώτηση εάν νιώθει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποσκάπτει την υποψηφιότητά του.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως δημιουργήθηκαν σκιές και δεν δημιουργήθηκαν από οποιαδήποτε συζήτηση σε μια κλειστή συνεδρία, αλλά από δημόσιες δηλώσεις.

«Αυτός που έχει την ευθύνη να τις ξεκαθαρίσει δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ενώπιον αυτής της κατάστασης, έχει την ιστορική ευθύνη για την υστεροφημία του, τον τόπο και την παράταξη.

Κανείς, τόνισε, δεν θα ήταν εδώ που είναι χωρίς τον ΔΗΣΥ.

«Για μένα δεν μπορεί να συνεχίζει ένας να είναι συνεργάτης μου όταν είναι υποψήφιος ενός ενδιάμεσου χώρου που από το 1976 προσπαθεί να αλώσει τον ΔΗΣΥ», είπε, σημειώνοντας πως δεν είναι τον ίδιο που έβριζαν ως τον Πρόεδρο με την πιο διεφθαρμένη Κυβέρνηση.

Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου Γιάννη Καρεκλά ότι διακρίνει πικρία, ο κ. Νεοφύτου απάντησε πως είναι άνθρωπος που δεν δείχνει συναισθήματα, αλλά άνθρωπος που καταγράφει γεγονότα.

«Καμία πικρία», κατέληξε.

Δείτε τ0 βίντεο από το Sigmalive.com

Πηγή πληροφοριών: Sigmalive.com