Αβέρωφ για παραίτηση Γιολίτη: Έτσι είναι η πολιτική…

Δηλώσεις Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για τον ανασχηματισμό, την παραίτηση της κ. Γιολίτη και τις Επιτροπές της Βουλής

Σχετικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ρωτήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην ορεινή Λάρνακα, απαντώντας τα εξής:

«Τον ανασχηματισμό τον κάνει ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όποιους επιλέξει, εμείς θα τους στηρίξουμε να εφαρμόσουν το πρόγραμμα του Νίκου Αναστασιάδη, αλλά και τον μεγάλο εθνικό στόχο για να φτιάξουμε την Κύπρο του αύριο μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ερωτηθείς για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες με την γραπτή δήλωση της κ. Γιολίτη, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε:

«Ευχαριστούμε τον κάθε Υπουργό για το έργο που έχει επιτελέσει, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα του Νίκου Αναστασιάδη είτε αυτούς που έχουν φύγει είτε αυτούς που έχουν παραιτηθεί είτε αυτούς που συνεχίζουν. Στην πολιτική όταν ορκίζεσαι Υπουργός, την ώρα που ορκίζεσαι, την ίδια ώρα στην τσέπη σου πρέπει να έχεις ανοικτή και την παραίτησή σου. Έτσι είναι η πολιτική».

Κληθείς να σχολιάσει και τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού σημείωσε τα εξής:

«Το είπα πριν τρεις μέρες. Είμαστε για να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα και χαίρομαι που σχεδόν ομόφωνα υπήρξε μια ρύθμιση για να υπάρξει και η παραπέρα συναίνεση γιατί χρειάζεται εκτελεστική και νομοθετική εξουσία να συνεργαστούμε, να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και να φτιάξουμε την Κύπρο του αύριο μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης».