Αβέρωφ για Νικόλα: Δεν περνά μέρα που να μην τα ισοπεδώσει όλα

Αβέρωφ για Νικόλα: Δεν περνά μέρα που να μην τα ισοπεδώσει όλα

Αβέρωφ: Αύριο αναχωρώ για τις Βρυξέλλες για επίσης σημαντικές επαφές, με παράγοντες του Ευρωκοινοβουλίου της Κομισιόν αλλά και τον μεγάλο φίλο και της παράταξης και εμένα προσωπικά και της Κύπρου, τον Μάνφρεντ Βέμπερ για να επαναλάβουμε και εκεί το ίδιο μήνυμα. Είναι απαραίτητη η στήριξη της Ευρώπης για να έχουμε μια θετική κατάληξη.

«Προετοιμάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάλεσε τις επόμενες μέρες και Εθνικό Συμβούλιο, στηρίζουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη αποστολή με τις γνωστές θέσεις της Τουρκίας περί δυο κρατών. Στοχοπροσηλωμένοι στο συμφωνημένο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται από τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Εγώ μόλις επέστρεψα χτες από τη Γερμανία και το Βερολίνο. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να δώσουμε ένα μήνυμα ξεκάθαρο στους συνεργάτες μας στην Ευρώπη. Πρόοδος στο κυπριακό βοηθάει και τις ευρωπαϊκές πολιτικές για καλυτέρευση των ευρωτουρκικών σχέσεων. Αυτό είναι το μείζον μήνυμα που μετέφερα στο Βερολίνο.

Αύριο πρωί αναχωρώ για τις Βρυξέλλες για επίσης σημαντικές επαφές με παράγοντες τόσο του Ευρωκοινοβουλίου όσο και της Κομισιόν αλλά και τον μεγάλο φίλο και της παράταξης και εμένα προσωπικά και της Κύπρου, τον Μάνφρεντ Βέμπερ, για να επαναλάβουμε και στις Βρυξέλλες το ίδιο μήνυμα. Είναι απαραίτητη η στήριξη της Ευρώπης για να έχουμε μια θετική κατάληξη. Δεν αναμένω λύση του κυπριακού στη Γενεύη αλλά τουλάχιστον να είναι απαρχή ενός ουσιαστικού διαλόγου για τη λύση του κυπριακού προβλήματος».

Απαντήσεις Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Γεροσκήπου

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος κ. Νεοφύτου για την ομάδα Πρωτοβουλίας για τη διάσωση του Δήμου, απάντησε το εξής:

«Τους είπα πραγματικότητες. Τι διαμαρτύρονται; Να πάνε να ευχαριστούν το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και τα υπόλοιπα κόμματα που τούμπαραν και τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εγώ είμαι με τον κόσμο τον πολύ, με τους 800.000 Κυπραίους που θέλουν μεταρρυθμίσεις. Τις έχει ανάγκη ο τόπος μας. Είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις για να πιάσουμε και τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης για να καλυτερεύσουμε τον τόπο μας για το καλό των παιδιών μας.

Και εγώ ξέρω όπου πάω να τους λαλώ ότι θέλουν ν’ ακούσουν. Είμαι σήμερα στη Γεροσκήπου, να τους πω πόσο δίκιο έχουν που διαμαρτύρονται για το Δήμο τους. Είμαι αύριο σε άλλο χωριό, ό, τι πουν έχουν δίκιο.

Κατανοώ τον κόσμο αλλά πάνω από οποιοδήποτε τοπικό συμφέρον υπάρχει το συμφέρον του τόπου. Και δεν με πειράζει αν χάσω ψήφους. Το θέμα είναι να προσπαθούμε να είμαστε σωστοί για τον τόπο μας. Αλλά αυτό που παρατηρώ είναι ένα παραλήρημα ακρότητας εκ μέρους όλων των υπολοίπων κομμάτων. Σε μια κούρσα μήπως και αφήσουν ψήφο διαμαρτυρίας να χαθεί, αν τους πουν το γάλα είναι μαύρο, θα λεν του κόσμου είναι μαύρο. Να μην κακοφανίσουν κανέναν.

Εμείς έχουμε άλλες προσεγγίσεις και πιστεύω πως η σοβαρότητα θα επικρατήσει και πάλι στην Κύπρο».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ, ο κ. Νεοφύτου απάντησε

«Δεν περνά μέρα που να μην τα ισοπεδώσει όλα, με έναν ισοπεδωτικό λόγο. Για μήνες έλεγε ότι η Επιτροπή Νικολάτου είναι μια αναξιόπιστη Επιτροπή. Και επειδή κατά τον Νικόλα η Επιτροπή Νικολάτου ήταν αναξιόπιστη Επιτροπή, παραλίγο να τουμπάρει την Κύπρο καταψηφίζοντας τους προϋπολογισμούς, αφήνοντας τον κόσμο χωρίς μισθούς και συντάξεις, χωρίς στήριξη στα έργα που γίνονται, χωρίς τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων, επειδή δεν είχε εμπιστοσύνη της στημένης για εκείνον Επιτροπής Νικολάτου έπρεπε οι φάκελοι να δοθούν στον Γενικό Ελεγκτή.

Βγαίνει το πόρισμα του Νικολάτου το ενδιάμεσο, προτού καν το διαβάσει, δεν το έχει κανείς μας στα χέρια μας, άρχισε την ισοπέδωση πάλι. Εμείς δηλώνουμε ότι σεβόμαστε, θα μελετήσουμε το πόρισμα και θα σεβαστούμε τα οποιαδήποτε ευρήματά του.

Αλλά το ερώτημα το πρώτο προς το ΔΗΚΟ και τον Νικόλα Παπαδόπουλο, πώς από τη μια η Επιτροπή Νικολάτου ήταν αναξιόπιστη και τώρα έγινε παντιέρα το πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου και πριν καν το διαβάσει βγήκε πα στην Αγία Τράπεζα;

Το δεύτερο, παρακολουθήσατε όλοι, για δέκα μέρες από το πρωί ως τη νύχτα ότι τούτη η κυβέρνηση αντί να εξετάσει τους πέντε φακέλους για τη μαρίνα της Αγίας Νάπας με τους νέους κανονισμούς που ψηφίσαμε, την κατηγορούσε ότι τους εξέτασε με τους προηγούμενους κανονισμούς. Ε θέλω να ξέρει ο κόσμος τις αντιφάσεις του ΔΗΚΟ και του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Εχτές έκανε κριτική γιατί το 50% των υπηκοοτήτων ήταν στις γυναίκες και στα παιδιά, και βάση αυτών που δηλώθηκαν δημόσια έγιναν παράτυπα, αλλά την ίδια ώρα επέμενε ο Νικόλας τις τελευταίες 10 μέρες ότι οι αιτήσεις όλες πρέπει να εξεταστούν με τους νέους κανονισμούς. Και ξέρετε τι λένε οι νέοι κανονισμοί που ψήφισε και ο Νικόλας και το κόμμα του τον Ιούλιο του 2020; Όχι μόνο να πιάνουν υπηκοότητα οι επενδυτές, συν τις γυναίκες τους συν τα παιδιά τους, και οι παππούδες και οι γιαγιάδες και οι πεθεράδες και οι πεθεροί. Έτσι λαλεί αυτό που ψήφισε ο Νικόλας και που επιμένει ότι οι αιτήσεις πρέπει να εξετάζονται.

Ε, έτσι αντιφατικότητα δεν γνώρισα ποτέ μου στη ζωή.

Από τη μια να κάμνεις παντιέρα γιατί έγιναν υπήκοοι οι γυναίκες και τα παιδιά και αν είναι παράτυπο εγώ το δέχομαι, από την άλλη τι λογική έχει και ζητάς την κεφαλή του Αναστασιάδη και της κυβέρνησης επί πίνακι και επέμενες και επιμένεις οι αιτήσεις της Αγίας Νάπας να εξεταστούν με τον νέο κανονισμό;

Δηλαδή να καταλάβω ότι ο Νικόλας θέλει εκτός από τους επενδυτές να πιάσουν και οι γυναίκες και τα παιδιά τους και οι πεθερές τους».