Αβέρωφ για κυπριακό: Κινδυνεύουμε να είναι αφέντες στο Βορρά και πουμουσιάρηδες στο Νότο

Αβέρωφ για κυπριακό: Κινδυνεύουμε να είναι αφέντες στο Βορρά και πουμουσιάρηδες στο Νότο

Δήλωση Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για το κυπριακό

 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σήμερα για το κυπριακό και συγκεκριμένα αν θα υποβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόταση για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960 στη Νέα Υόρκη κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και άλλους αξιωματούχους, ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Δεν είμαι κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όμως γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτό που για χρόνια τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και η παράταξή μας είχαμε μια μεγάλη, εθνική έγνοια. Ότι η παρούσα κατάσταση δεν είναι βιώσιμη και πρέπει να επιδιώξουμε να βρούμε λύση με βάση τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Διαφορετικά κινδυνεύουμε και το είπε πολλές φορές ο Νίκος Αναστασιάδης, να είναι αφέντες στο Βορρά και πουμουσιάρηδες στο Νότο.

Η σημερινή κατάσταση δεν είναι βιώσιμη και πρέπει όλοι να ενωθούμε σ’ ένα κοινό εθνικό στόχο, να βρούμε τρόπους να κάμψουμε την τουρκική αδιαλλαξία. Το κυπριακό δεν λύθηκε μέχρι σήμερα όχι γιατί δεν ήθελαν οι Ελληνοκύπριοι αλλά είχαμε απέναντί μας και πολιτικές εκ μέρους της Άγκυρας όπως τις τελευταίες, με την πρόταξη των δυο κρατών που ποτέ μα ποτέ δεν θα γίνει αυτή η θέση αποδεκτή από οποιονδήποτε Ελληνοκύπριο, αριστερό ή δεξιό, κεντρώο ή σοσιαλιστή».