Αβέρωφ για κορωνοϊό: Ούτε εφησυχασμός, ούτε πανικός

Γενικά για τον κορωνοϊο, όπως και για όλα τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, υπάρχουν δυο κακές συνταγές. Η μια είναι η συνταγή του πανικού και άλλη η συνταγή του εφησυχασμού. Ούτε εφησυχασμός, ούτε πανικός, ανέφερε σε τοποθέτησή του ο  προέδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου για μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊο, και ότι υπάρχει δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι συζητείται κλείσιμο των οδοφραγμάτων και αν τα μέτρα θα φτάσουν μέχρι εκεί, με τον κ. Νεοφύτου ν’ απαντά ως εξής:

«Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση αλλά θεωρώ πως αυτό που η πολιτεία οφείλει να πράξει, χωρίς πανικό, είναι να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο. Άρα όπως αυξάνονται οι έλεγχοι στ’ αεροδρόμια, έτσι θεωρώ ότι οφείλει η πολιτεία ν’ αυξήσει τους ελέγχους και όσον αφορά τα οδοφράγματα.

Γενικά για τον κορωνοϊο, όπως και για όλα τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, υπάρχουν δυο κακές συνταγές. Η μια είναι η συνταγή του πανικού και άλλη η συνταγή του εφησυχασμού.

Ούτε εφησυχασμός, ούτε πανικός. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε αυτό που απασχολεί το παγκόσμιο, χωρίς ακρότητες, χωρίς εφησυχασμό».