Αβέρωφ για ΓεΣΥ: Αν θέλει η αντιπολίτευση να κάνει καυγάδες για ένα ανύπαρκτο θέμα, δικαίωμά τους

Αβέρωφ: Αν θέλει η αντιπολίτευση να κάνει καυγάδες για ένα ανύπαρκτο θέμα, δικαίωμά τους να συνεχίζουν. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρος τρόπος να το εκφράσω. Δεν υπάρχει ζήτημα, ποτέ δεν υπήρξε ζήτημα αλλαγής της αρχιτεκτονικής και της φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ. Πρέπει να διορθώσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις στις αδυναμίες. Όλοι μαζί.

Είναι η τρίτη μέρα που θέλω να το τονίσω. Αν θέλει η αντιπολίτευση να κάνει καυγάδες για ένα ανύπαρκτο θέμα, δικαίωμά τους να συνεχίζουν. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρος τρόπος να το εκφράσω. Δεν υπάρχει ζήτημα, ποτέ δεν υπήρξε ζήτημα αλλαγής της αρχιτεκτονικής και της φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ. Είχαμε μια διαφορετική άποψη πριν από την ψήφιση. Μέσα από το διάλογο διαπιστώσαμε ότι η πλειοψηφία προτιμούσε το μονοασφαλιστικό. Το στηρίξαμε, το ψηφίσαμε και το στηρίζουμε.

Δεν υπάρχει αλλαγής θέμα αλλαγής της φιλοσοφίας και της αρχιτεκτονικής. Την ίδια ώρα όλα τα πολιτικά κόμματα, η Ομοσπονδία Ασθενών, είναι φυσιολογικό σε αυτή τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ, να υπάρχουν και κάποιες αδυναμίες και κάποια προβλήματα. Πρέπει να διορθώσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις στις αδυναμίες. Όλοι μαζί. Και η κυβέρνησή μας και όλα τα πολιτικά κόμματα. Και όταν χτίζουμε ένα σπίτι και μπάζει αέρα ή νερά όταν βρέχει, δεν χαλούμε τους θεμελιούς, διορθώνουμε το παράθυρο.

Άρα εκεί που υπάρχουν κάποια προβλήματα που όλοι τα διαπιστώνουμε να δώσουμε λύση μέσα από έναν πολιτισμένο πολιτικό και κοινωνικό διάλογο.