Αβέρωφ: Ας μην χτυπούμε την αγελάδα που αρμέγουμε για χάρη μιας δράκας ψήφων

Αβέρωφ: Από τη μια ναι πρέπει να δίνουμε κίνητρα να έρχονται ξένες επενδύσεις στον τόπο μας, από την άλλη να μην αγνοούμε ότι έχουμε επιχειρηματίες πετυχημένους που μπορούν να ανταγωνιστούν τον οποιοδήποτε ξένο. Να μην υποτιμούμε τους δικούς μας ανθρώπους.

Στο Παραλίμνι και στο εργοτάξιο της μαρίνας βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος. Ο κ. Νεοφύτου σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Πολύ χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα στο Παραλίμνι, σ’ ένα έργο το οποίο προχωρεί με γοργούς ρυθμούς. Εδώ στη μαρίνα του Παραλιμνίου. Και ξέρετε γιατί χαίρομαι ιδιαίτερα τη σημερινή επίσκεψη. Είναι η πρώτη μαρίνα που γίνεται στην Κύπρο με Κύπριους επιχειρηματίες.

Θέλω να συγχαρώ την οικογένεια Κουντούρη, ιδιαίτερα τον κ. Κουντούρη που ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε ένα εργοστάσιο στη Λευκωσία με το σίδηρο. Είναι πρότυπα, σωστού επαγγελματία αλλά και που μπορούν να ανταγωνιστούν οι Κύπριοι επιχειρηματίες ξένους επιχειρηματίες και να κάνουν εξίσου ποιοτικά έργα. Κι είναι αυτό που προσθέτει αξία στον τόπο μας. Από τη μια ναι πρέπει να δίνουμε κίνητρα να έρχονται ξένες επενδύσεις στον τόπο μας, από την άλλη να μην αγνοούμε ότι έχουμε επιχειρηματίες πετυχημένους που μπορούν να ανταγωνιστούν τον οποιοδήποτε ξένο.

Να μην υποτιμούμε τους δικούς μας ανθρώπους. Και ο επιχειρηματίας δεν πρέπει να είναι στο στόχαστρο. Και ιδιαίτερα τώρα που θέλουμε ψήφους, το πιο εύκολο πράγμα είναι να χτυπάς τους επώνυμους. Να χτυπάς τον επιχειρηματία.

Αν δεν δουλέψει ο κάθε Κουντούρης δεν θα έχει έσοδα το κράτος να συντηρεί τη δημόσια υπηρεσία. Αν δεν δουλέψει σκληρά ο κάθε Κουντούρης, δεν θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα έχουμε τους ανέργους. Βλέπω δίπλα μου και τον Μάρκο, τον κάθε άλλο Μάρκο στον δικό του τομέα κι αν δεν δουλέψουν κι αν δεν είναι κερδοφόρες οι επιχειρήσεις τους δεν θα πληρώσουν φόρους, δεν θα μπορεί το κράτος να κάνει κοινωνική πολιτική άρα ας μην χτυπούμε την αγελάδα που αρμέγουμε για χάρη μιας δράκας ψήφων.

Είμαι αισιόδοξος για τη χώρα μας, γιατί βλέπω τους Κύπριους να δημιουργούν με τη στήριξη της κυβέρνησης την καλύτερη Κύπρο.

Και μια υποσημείωση. Ο υποφαινόμενος, το 2000, όταν εισήγαγα το ΒΟΤ στην Κύπρο πετροβολήθηκα, χλευάστηκα, πολεμήθηκα. Αυτά τα έργα που βλέπουμε σήμερα αν δεν ήταν το ΒΟΤ δεν θα γίνονταν ποτέ».