Αβέρωφ: Αναστέλλονται οι προεκλογικές εκδηλώσεις μέχρι και τη μέρα της κηδείας

Αβέρωφ: Αναστέλλονται οι προεκλογικές εκδηλώσεις μέχρι και τη μέρα της κηδείας

Συλλυπητήρια εκλογικού επιτελείου Αβέρωφ Νεοφύτου για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομου Β΄, ο οποίος υπήρξε μια εξέχουσα μορφή της ορθοδόξου εκκλησίας.

Ο αείμνηστος ιεράρχης υπηρέτησε άοκνα το ποίμνιό του ενώ συνέβαλε τα μέγιστα στη μεταρρύθμιση των εκκλησιαστικών θεσμών ενώ αντιμετώπισε την περιπέτεια της υγείας του με σθένος και χριστιανική καρτερία, αφήνοντας πίσω του μεγάλο και αξιοσήμαντο έργο.

Το Εκλογικό Επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την Ιερά Σύνοδο καθώς και στους οικείους του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

Λόγω πένθους, αναστέλλονται οι προεκλογικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από το Εκλογικό Επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου μέχρι και τη μέρα της κηδείας.

Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χρυσoστóμου Β’

 Η είδηση της εκδημίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄, μας προκάλεσε βαθύτατη θλίψη. Ηγεσία, Βουλευτές και στελέχη εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια.

 Ο αείμνηστος ιεράρχης, με δραστηριότητα στα εκκλησιαστικά πεπραγμένα από νεαρή ηλικία, αξιώθηκε να ηγηθεί ως ποιμένας της εκκλησίας της Κύπρου και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο με σημαντική του παρακαταθήκη να είναι η διεύρυνση των μητροπόλεων, η ίδρυση της θεολογικής σχολής και ο εκσυγχρονισμός των εκκλησιαστικών θεσμών στον τόπο μας.  Πνευματικός ηγέτης με κύρος, εκκλησιαστικό φρόνημα και πάντα με το θάρρος του λόγου του αλλά και με άσβεστο και διαρκές το ενδιαφέρον του για το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού.

 Παράδειγμα ιεράρχη που θα κατέχει ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

 Με τη μνήμη του να πλημμυρίζει τις ψυχές όλων μας, θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και τον δέοντα σεβασμό.

 Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε ένδειξη πένθους και σεβασμού, αναστέλλει τις προεκλογικές δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί από το εκλογικό επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου μέχρι τη μέρα της κηδείας του.