Αίτηση αποφυλάκισης από τον Λαυρεντιάδη – “Δεν ξέρουμε, δεν είδαμε…” λένε οι συγκατηγορούμενοί του

Μία ημέρα μετά τη φυλάκισή του στον Κορυδαλλό, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ζητάει την αποφυλάκισή του, προσφεύγοντας κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης.Τα επιχειρήματά του … ότι δεν είναι δυνατή η διαβίωσή του στο κελί και ότι δεν πρόκειται να επιδιώξει να φύγει από τη χώρα. Επικαλείται μακροχρόνια προβλήματα  υγείας και καθιστά υπεύθυνη τη Δικαιοσύνη αν επιδεινωθεί η κατάστασή του.

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρίσκονται σε εξέλιξη οι απολογίες στην 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, των Αντώνη Αθανάσογλου, Τρύφωνα Κολλίντζα και Δημήτρη Σαραμαντή,. Ήταν όλοι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton Bank την περίοδο που ξέσπασε το σκάνδαλο υπεξαίρεσης κεφαλαίων της τράπεζας, ύψους 700 εκατ. ευρώ και οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες , δηλώνουν όλοι άγνοια. Και υποστηρίζουν ότι παραπλανήθηκαν από τον Λαυρεντιάδη. Δεν γνώριζαν τη διασύνδεση της Τράπεζας με τις εταιρείες προς τις οποίες πήγαν τα χρήματα.

“Παραπλανήθηκα από το Λαυρεντιάδη και από εκείνους που είχε παραπλανήσει πριν από εμένα. Αγνοούσα τα πάντα χωρίς υπαιτιότητα μου. Δεν παραπλάνησα, παραπλανήθηκα. Όλα όσα αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων , εμείς κατά τους κρίσιμους χρόνους τα αγνοούσαμε χωρίς καμία υπαιτιότητά μας”, φέρεται να ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια, ο Σαραμαντής.
“Δεν ανήκα στο περιβάλλον Λαυρεντιάδη, δεν γνωρίζω αν οι συμβάσεις με τις εταιρίες του ήταν εικονικές ούτε ότι εξυπηρετούνταν συμφέροντα του βασικού μετόχου, του Λαυρεντιάδη», ισχυρίστηκε ο Κολλίντζας.