Αίγυπτος: Φυλάκισαν χορεύτρια για… ακολασίες(!) εξαιτίας βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα social media

Χορεύτρια καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για… «ακολασίες» σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο.

Η Sama el-Masry είναι επαγγελματίας του χορού της κοιλιάς στην Αίγυπτο και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 16.500 ευρώ επειδή τα βίντεό της είναι «σεξουαλικά», σύμφωνα με το δικαστήριο.

Η 42χρονη χορεύτρια αρνήθηκε τις κατηγορίες ισχυριζόμενη πως τα βίντεο στα οποία χορεύει δημοσιεύτηκαν από αγνώστους που έκλεψαν το κινητό της.

Η απόφαση του δικαστηρίου στο Κάιρο αναφέρει πως τα βίντεο της 42χρονης προσβάλουν τις «οικογενειακές αξίες» και είναι «ανήθικα».

https://www.youtube.com/watch?v=lrXlrKtFqJ0&feature=emb_title

«Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ ελευθερίας και ακολασίας» δήλωσε ο John Talaat, μέλος του αραβικού κοινοβουλίου που κίνησε τις διαδικασίες κατά της χορεύτριας.

Η El-Masry λέει ότι σχεδιάζει να ασκήσει έφεση.

Αρκετές γυναίκες στην Αίγυπτο έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια για «ανήθικες πράξεις». Ενδεικτική είναι η περίπτωση της ηθοποιού Rania Youseff, που καταδικάστηκε εξαιτίας του φορέματος που φόρεσε στα βραβεία κινηματογράφου στο Κάιρο το 2018.

Το 2018 η Αίγυπτος υιοθέτησε νόμο που επιτρέπει στην αστυνομία να δίνει στην κυβέρνηση όλα τα στοιχεία που συλλέγονται από το διαδίκτυο και αφορούν πολίτες. Όσοι θεωρείται πως παραβιάζουν τους νόμους μέσω διαδικτύου καταδικάζονται σε δύο χρόνια φυλάκιση και 14.000 ευρώ πρόστιμο.