Αίγυπτος, Κύπρος, Ελλάδα θέσπισαν έναν πρωτοφανή μηχανισμό τριμερούς συνεργασίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah Al-Sisi, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Καλωσορίζοντας τον Αιγύπτιο Πρόεδρο στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι η επίσκεψή του Προέδρου Al-Sisi είναι ιστορικής σημασίας. Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι ιστορικοί δεσμοί φιλίας που συνδέουν διαχρονικά τις δύο χώρες και εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, προς όφελος των δύο λαών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημασία εμπλοκής των Κοινοβουλίων ως εκπροσώπων των λαών τους στην εφαρμογή των αποφάσεων που λαμβάνονται, επαναβεβαιώνοντας παράλληλα τη θετική συμβολή της Βουλής των Αντιπροσώπων προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου προσφώνησε στη συνέχεια ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην οποία παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Τον Αιγύπτιο Πρόεδρο συνόδευαν ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Hassan Shoukry, ο επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου κ. Mustafa Sherif Mahmoud Talat Sabor, ο Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων κ. Tarek el Moulla, ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Tarek Kabil, η Πρέσβης της Αιγύπτου στη Λευκωσία κα Mai Taha Khalil, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Αιγύπτου.