Αίγυπτος – Κυβερνητική εφημερίδα: Οι ΗΠΑ κατασκεύασαν τον ISIS και έριξαν τους Δίδυμους Πύργους

Αρθρογράφος κυβερνητικής εφημερίδας της Αιγύπτου αναφέρει ότι οι ΗΠΑ κατασκεύασαν τον ISIS και έστησαν τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους για να δικαιολογήσουν τις επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

«Είναι πιθανό να πιστέψουμε την επίσημη εκδοχή της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίους;» γράφει η Noha Al-Sharnoubi στην Al Ahram, την μεγαλύτερη κυβερνητική εφημερίδα της Αιγύπτου.

Η δημοσιογράφος, υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν προμελετημένες για να δικαιολογηθεί ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας. Επίσης εκφράζει αμφιβολίες για την αληθοφάνεια των ενεργειών κατά του Ισλαμικού Κράτους, ισχυριζόμενη ότι οι εξτρεμιστές του ISIS κατασκευάστηκαν από τις ΗΠΑ για να νομιμοποιήσουν την εξωτερική τους πολιτική.

Είναι περίεργο το γεγονός, γράφει, ότι τα τέσσερα αεροπλάνα που είχαν καταληφθεί από αεροπειρατές πετούσαν ανενόχλητα στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και χτύπησαν τους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο σε διαστήματα 15 και 30 λεπτών. «Όλα αυτά έγιναν χωρίς να υπάρξει αντίδραση από τις ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να ρίξουν τα αεροπλάνα αλλά δεν το έκαναν, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν μυστικές υπηρεσίες, δορυφόρους και ραντάρ» γράφει και προσθέτει ότι «μπορεί όλο αυτό να ήταν σχεδιασμένο για να δικαιολογηθεί ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και η εισβολή στο Ιράκ».

Για τον ISIS υποστηρίζει ότι επίσης σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη Δύση για να δικαιολογήσει την καταστροφή και την κατοχή σε χώρες της Μέσης Ανατολής.