Ίδια ικανοποίηση προσφέρουν μικρότερες μερίδες σνάκ

Η κατανάλωση μικρότερης μερίδας σοκολάτας και άλλων σνακ θα σας ικανοποιήσει το ίδιο με μια μεγαλύτερη μερίδα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα περιέλαβε περισσότερους από 100 ενήλικες που κατανάλωσαν μικρή και μεγάλη ποσότητα  του ίδιου σνακ. Όσοι επέλεξαν μεγάλες μερίδες κατανάλωσαν 77% περισσότερες θερμίδες σε σχέση με όσους κατανάλωσαν μικρές μερίδες.

Και οι 2 ομάδες ωστόσο, ανέφεραν σημαντικά χαμηλότερη λαχτάρα για σνακ 15 λεπτά μετά την κατανάλωση, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘ Food,Quality and Preference.’

Ο Brian Wansink, του Cornell University στην Ithaca, της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι η έρευνα στηρίζει την έννοια ότι η κατανάλωση φαγητού για ευχαρίστηση καθοδηγείται περισσότερο από τη διαθεσιμότητα των τροφών αντί από την τροφή που ήδη έχει καταναλωθεί.

Μόνο μια μπουκιά ικανοποιεί, δεν μεγεθύνει την πείνα και τη λαχτάρα για σνακ, πρόσθεσε.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν κιλά ή να εμποδίσουν την αύξηση βάρους.

Ο Wansink δήλωσε ότι, αν θέλετε να ελέγξετε το βάρος σας, το μυστικό είναι το εξής. Δαγκώστε κάτι και περιμένετε. Μετά από 15 λεπτά, το μόνο που θα θυμάστε στο κεφάλι και το στομάχι σας είναι ότι καταναλώσατε ένα εύγευστο σνακ.

iatronet