Ήττα της Εθνικής Κύπρου με 3-0 στη Μάλτα -Κωστένογλου: «Άσχημο βράδυ, πρέπει να ανασυνταχθούμε»

Την ήττα με 3-0 γνώρισε στη Μάλτα η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών σε αγώνα για την 4η αγωνιστική του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2022.

Στο 43o λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου και ένα λεπτό μετά οι Μαλτέζοι άνοιξαν το σκορ, για να πετύχουν και δεύτερο στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 54′.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για την Εθνική μας στη διοργάνωση η οποία, σε 4 αγώνες μετρά 4 βαθμούς.

Κύπρος (Ν.Κωστένογλου): Μιχαήλ, Ψάλτης, Καρώ, Κ. Σωτηρίου, Μ. Αντωνιάδης (63′ Κατελάρης), Ν. Ιωάννου, Κυριάκου (70′ Λοϊζου), Αρτυματάς, Πίττας (56′ Ν.Παναγιώτου), Χριστοφή (56′ Ηλία), Παπουλής (56′ Κάστανος).

Αναπληρωματικοί: Παναγή, Δημητρίου, Γκόκιτς, Ζαχαρίου, Αβραάμ, Τζιωνή.

Ο Πιέρος Σωτηρίου ήταν στο αρχικό σχήμα αλλά αντικαταστάθηκε από τον Χριστοφή αφού ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Ρουσιάς, Θεοδώρου, Μιχάλης Ιωάννου και Θωμάς Ιωάννου.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ιταλός ταλός Φάμπιο Μαρέσκα.

Επόμενος αγώνας για την Εθνική μας το ερχόμενο Σάββατο, στις 19:00 στο ΓΣΠ με αντίπαλο τη Ρωσία.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της Εθνικής μας Νίκος Κωστένογλου, εμφανώς απογοητευμένος, μίλησε για άσχημο βράδυ και παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για άμεση ανασύνταξη της ομάδας μας αφού ακολουθούν οι αγώνες με τη Ρωσία και τη Σλοβακία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Ήταν ένα πολύ άσχημο βράδυ για εμάς. Όλα πήγαν στραβά. Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας χάσαμε με τραυματισμό το Σωτηρίου. Η Μάλτα ξεκίνησε καλύτερα, έχασε ευκαιρίες αλλά με την πάροδο του χρόνου ισορροπήσαμε τον αγώνα. Είχαμε τη δική μας μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι και στην ίδια φάση, δεχθήκαμε μια άδικη αποβολή για το Σωτηρίου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το 1-0 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Θέλαμε να αντιδράσουμε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά, ήρθε νωρίς το δεύτερο και το τρίτο γκολ και ήταν πλέον πολύ δύσκολο να αλλάξουμε κάτι στον αγώνα, έστω και αν προσπαθήσαμε και με τις αλλαγές που έγιναν.

Πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να ανασυνταχθούμε. Μας περιμένουν δύο πολύ δύσκολοι αγώνες με τη Ρωσία και τη Σλοβακία. Πρέπει να βρούμε τις δυνάμεις να αντιδράσουμε και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τα καταφέρουμε”.