Ήσουν από καιρό Λάζαρε με τον Γ. Λιλλήκα

Ο αγαπητός συνάδελφος , δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος  ( ο οποίος ως γνωστόν παρουσιάζει και ραδιοφωνική εκπομπή ), εμφανίστηκε βασιλικότερος του …βασιλέως.

Ανακοίνωσε δημοσίως, μέσω της εφημερίδας στην οποία εργάζεται, ότι θα δώσει την… ψήφο του στον υποψήφιο πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα, επειδή ο τελευταίος δεσμεύτηκε να «αποκαθηλώσει» τον αγγλικό θυρεό –σύμβολο της αποικιοκρατίας και του αγγλικού ζυγού – στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου για να τοποθετήσει το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η δημόσια ανακοίνωση του γνωστού δημοσιογράφου ξαφνιάζει. Η «αποκαθήλωση» του αγγλικού θυρεού μπορεί να αποτελεί άραγε, κίνητρο για τον ψηφοφόρο, πόσο μάλλον έναν δημοσιογράφο, για να επιλέξει τον καταλληλότερο για την Προεδρία μίας ολόκληρης χώρας;

Νομίζαμε, ότι οι πολίτες αποφασίζουν με βάση τα προγράμματα για την οικονομία, την αντιμετώπιση της ανεργίας, το συμφέρον γενικότερα της πατρίδας.

Όχι Λάζαρε, δεν έγινες… Λιλλήκας τώρα.

Δεν έγινες Λιλλήκας μετά την «εξαγγελία» του υποψηφίου προέδρου ότι θα κατεβάσει τον αγγλικό θυρεό. Εδώ και αρκετό καιρό, κάνεις «δημοσιογραφική» προπαγάνδα, ξεχνώντας προφανώς, ότι οι δημοσιογράφοι , ανεξαρτήτως των «πιστεύω» τους, πρέπει να είναι λειτουργοί της αντικειμενικότητας και να απευθύνονται σε όλους τους πολίτες.

Δικαίωμά σου βέβαια, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται και κάπου – κάπου.