Ήθελαν να γυρίσουν στην Ελλάδα τον “Ηρακλή” και…”έφαγαν πόρτα”!

Για μία ακόμη φορά η ελληνική οκνηρία, γραφειοκρατία, αναλγησία ή όπως αλλιώς μπορεί να την ονομάσει κανείς, έλαμψε σε όλο της το μεγαλείο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η είδηση ότι μία από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές που αυτό το χρονικό διάστημα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο, ο “Ηρακλής”, θα μπορούσε να είχε γυριστεί στην Ελλάδα. Τίποτε πιο πειστικό δεν θα μπορούσε να επιβεβαιώσει τα παραπάνω, από την καταγγελία – παράπονο του ελληνικής καταγωγής σεναριογράφου της ταινίας, κου Έβαν Σπηλιωτόπουλου.

Ο κος Έβαν Σπηλιωτόπουλος μολονότι είχε όλη την καλή διάθεση να πείσει τους παραγωγούς να απευθυνθούν στην Ελλάδα για να γίνουν επί ελληνικού εδάφους τα γυρίσματα της ταινίας, δυστυχώς οι συνομιλίες φαίνεται πως δεν είχαν αίσιο τέλος. Για την ακρίβεια οι παραγωγοί,  όπως δήλωσε ο κος Σπηλιωτόπουλος: “Γύρισαν από την Ελλάδα και μου είπαν πως κανείς δεν τους μίλαγε. Εγώ δεν ξέρω τι συνέβη αλλά για να το πω και ελληνικά: έφαγαν πόρτα”. Τα γυρίσματα του “Ηρακλή” έγινα τελικά στη Βουδαπέστη όπου η εξυπηρέτηση των υπευθύνων ήταν υπέρ του δέοντος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή της συγκεκριμένης ταινίας κόστισε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 60-70 εκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν στον τόπο των γυρισμάτων. Τώρα γιατί ο αποδέκτης αυτών των εσόδων ήταν η Βουδαπέστη και όχι η Ελλάδα, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το ακούσουμε δια στόματος των υπευθύνων. Προφανώς όμως θα τηρηθεί και εδώ η γνωστή τακτική “σιγή ιχθύος”.