Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής

Σε ηλικία 74 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στο πανελλήνιο.

Ήταν ο  τραγουδιστής των μεγάλων επιτυχιών κυρίως της δεκαετίας του ’70, όπως «Δελφίνι – δελφινάκι», «Κυρά Γιώργαινα», «Επιπόλαιο με λες», «Ο Σταμούλης ο Λοχίας».

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε μέσω facebook συνεργάτης του τραγουδιστή, Δημήτρης Χιονάς.

«Θλίβομαι βαθύτατα. Μόλις έμαθα ότι έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ένας εξαιρετικός φίλος συνεργάτης για χρόνια πολλά κι αδερφός ο Γιάννης Καλατζής! Καλό ταξίδι Γιάννη στην γειτονιά των αγγέλων στην αγκαλίτσα του καλού Θεούλη! Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του ! Κουράγιο ρε παιδιά!».

Ο Γιάννης Καλατζής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943. Η καριέρα του ως τραγουδιστής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν ο ίδιος ήταν μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά είχε συνεργαστεί με τον διάσημο συνθέτη Γιώργο Μητσάκη.

Η δημοτικότητά του άρχισε να αυξάνεται και είχε μια παραγωγική συνεργασία με μερικούς από τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτες της περιόδου, όπως οι Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός, και Τόλης Βοσκόπουλος. Εμφανίστηκε επίσης σε δέκα ταινίες.