Έφυγε από τη ζωή ο Γλαύκος Κληρίδης

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Γλάυκος Κληρίδης, έφυγε από τη ζωή  στις 6.20μμ, στο ιατρικό κέντρο «Ευαγγελίστρια», στη Λευκωσία.

Την είδηση του θανάτου του ανήγγειλε ο προσωπικός του ιατρός Ιωσήφ Κάσιος.

Σε δήλωση του στους δημοσιογράφους είπε ότι «Δυστυχώς στις 6.20 μμ μας έφυγε ο μεγάλος ηγέτη Γλαυκός Κληρίδης».

Πρόσθεσε ότι παρόντες ήταν η οικογένεια του Καίτη Κληρίδη και Κώστας Σιαμμάς και οι Αστυνομικοί «τα παιδιά του».

Λίγα λόγια για τον μεγάλο ηγέτη Γλαύκο Κληρίδη:

Διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το 1993 μέχρι το 2003.

Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του η Κυπριακή Δημοκρατία διεξήγαγε επιτυχώς τις διαπραγματεύσεις για ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις Προεδρικές εκλογές του 2003 απέτυχε να επανεκλεγεί στην προεδρία του κράτους.

Ο Γλαύκος Κληρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία, στις 24 Απριλίου 1919. Σπούδασε νομικά στην Αγγλία (Gray’s Inn, Barrister – at – Law).

Το 1942 και ενώ υπηρετούσε στη Βρετανική Βασιλική Αεροπορία, το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε στη Γερμανία και ο ίδιος συνελήφθη αιχμάλωτος ως το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59 υπηρέτησε στην ΕΟΚΑ με το ψευδώνυμο «Υπερείδης» και υπεράσπισε πολλούς αγωνιστές της ΕΟΚΑ, που είχαν συλληφθεί από τους Άγγλους. Διετέλεσε μέλος και στη συνέχεια Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ήταν νυμφευμένος με τη Λίλα-Ειρήνη, η οποία απεβίωσε το 2007, με την οποία απέκτησαν μια κόρη, την Καίτη Κληρίδου, που είναι σήμερα Επίτροπος Προεδρίας για θέματα αποδήμων και θρησκευτικών ομάδων και διατέλεσε Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού.