Έφτασε η σειρά και των τραπεζικών…

Την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα μας την πληρώνουν με σειρά προτεραιότητας αυτοί που φταίνε λιγότερο, ενώ οι βασικοί υπεύθυνοι εκ τω πραγμάτων βρίσκονται στην τελευταία θέση για να πληρώσουν και μάλλον την γλυτώνουν αναίμακτα.

Μετά τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος φέρει την ελάχιστη ευθύνη και ισοπεδώθηκε στην κυριολεξία, αφού η ανεργία κτύπησε κόκκινο,  καθώς και μετά το ανελέητο χαρακίρι στα έσοδα όσων απέμειναν με δουλειές, σειρά πήραν  οι τραπεζικοί υπάλληλοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου κατέληξε στο σχέδιο για τις πρόωρες αφυπηρετήσεις των υπαλλήλων, κάτι που όμως δεν βρίσκει σύμφωνους τους εργαζόμενους οι οποίοι προειδοποιούν για μάχη.

Ήδη η απόφαση για αποχώρηση 1000 υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου και της πρώην Λαϊκής Τράπεζας έχει ληφθεί, όμως όπως προειδοποίησαν δεν θα βρεθούν πολλοί πρόθυμοι να αποχωρήσουν με τα ωφελήματα που τους προσφέρουν.

Τι θα γίνει άραγε στην συνέχεια;. Μάλλον άμα δεν βρεθούν οι απαραίτητοι πρόθυμοι θα κουρέψουν τους πιο αδύναμους κρίκους. Πάντως η πληροφόρησή μας κάνει λόγο για εκατοντάδες τραπεζικούς που απευθύνθηκαν στα κόμματά τους για να βοηθηθούν να διατηρήσουν τις καρεκλίτσες τους.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι αναμένει δύσκολο καλοκαίρι τους τραπεζικούς μας και από το φθινόπωρο και χειμώνα την δημόσια υπηρεσία.

Πωπ